Ако ви предстои пътуване до морето, вероятно и вие се колебаете какъв транспорт да изберете, така че хем да ви излезе по-изгодно, хем да е комфортно.

 

Като цяло изчисленията на експерти сочат, че най-изгодно е пътуването с автомобил, особено ако сте повече хора. Тук е мястото да отбележим, че цените на горивата паднаха. В случай, че пътувате с приятели, бихте могли да си поделите разходите. Ако обаче сте семейство, нещата стоят по друг начин, защото давате парите от общия бюджет. 

 

Пътуването с влак до морето излиза най-изгодно

Изчисленията сочат, че към днешните цени на горивата пътуването София-Бургас и обратно ще ви излезе грубо около 100-тина лева. Но да не пропускаме и неудобството, което може да ви коства пътуването с автомобил – ремонтите по магистралата. Тежката техника и отбивките може да ви забавят повече от час. Основното предимство на автомобила е, че ще пристигнете до морето за 4 часа, а не за 6, както, ако пътувате с автобус.

 

В случай, че пътувате сам, най-добре е да заложите на БДЖ, тъй като ще ви излезе най-евтино. Цената на билета до Бургас е 23 лв., а до Варна – с 1-2 лв. отгоре. Тази година БДЖ пусна и допълнителни бързи влакове София-Варна, което е облекчение за пътниците. Да не пропускаме обаче факта, че пътят с влак е доста тягостен и продължава цели 8 часа.

 

От автогарата в столицата също са пуснали допълнителни автобусни линии, а цената на билета до морето е малко под 30 лева.

 

Ако говорим за бързина, то несъмнено най-бързо ще стигнете до Бургас или Варна със самолет. Предвид факта, че полетите се извършват само от една авиокомпания и няма конкуренция, ще трябва да извадите 200 лв. от джоба си. при положение, че сте се сетили да си направите резервацията няколко месеца предварително, ще получите отстъпка от цената.

Източник: Уикенд