Актрисата Параскева Джукелова е част от екипа на сериала „Вина“. Категорична е, че не може да разкрие какво ще се случи с героинята й Цвета Бончева, но посочва, че предстоят драма, интрига, забавни моменти и любов.
По отношение на екипа посочва, че е бил много добре подбран и за нея е било удоволствие да работи с тях. 

Причината, поради която през 1997 г. излязла на свободна практика било голямото съкращение в театрите. Връща се в Народния театър през 2008 г. но твърди, че реално през тези години никога не е напускала трупата, тъй като е играла на хонорар.

Параскева Джукелова: Депресията ми е постоянен спътник

Макар да е една от най-красивите родни актриси, Параскева Джукелова посочва, че никога не е смятала външния си вид за пречка или предимство. Макар да е наясно, че стои добре пред камера, е категорична, че в театъра това не е достатъчно. за сцената от изключителна важност са стойката, поведението и гласът на актьора. 

Има човек до себе си, на чието рамо може да се опре в трудни моменти, но избягва да коментира личния си живот. Категорична е, че на този етап може да каже само, че е щастлива в личен план. 

Твърди, че е в прекрасни отношения с бившия си съпруг – режисьорът Виктор Божинов. Що се отнася до дъщеря й Калина посочва, че интересите й са разностранни  музика, изобразително изкуство…

Чертата от характера си, която иска да промени е да започне да завършва нещата, с които се е захванала, тъй като ентусиазмът й минава твърде бързо. 
Това, което я изкарва извън релси, са откровените лъжи, грубостта и липсата на толерантност. Често срещаната непровокирана омраза също я гневи. 

За себе си казва, че е постоянно в депресия, защото не спира да се пита какъв е смисълът да сме на този свят. 
Като най-тежък момент в личен план посочва десетте години, в които не могли да имат дете. Там също се сблъскала с липсата на смисъла на живота. След двата неуспешни инвитро опита си казала, че явно нещата не стават и си дала едногодишна почивка, тъй като имала нужда да се възстанови психически. Това си била нейната вътрешна болка, която я съпътствала постоянно. 
Смята, че успехът дошъл, защото не заложила всичките си надежди на него. 
Източник: Уикенд