Българската действителност става все по-сурова и тъжна от ден на ден. В някои РПУ-та в България цари пълна анархия и деградация.

Много от полицаите изпиват по 2 л. водка след дежурство, шмъркат кокаин и правят какви ли не дивотии. След подобни неща те не успяват да изтрезнеят достатъчно до следващия работен ден и отиват нетрезви на работа.

Подобен е случаят с полицай Владимир Владимиров, който най-безочливо се качи зад волана пиян и катастрофира. Той бе уволнен от 8 РПУ, след като се оказа, че е шофирал с 2,45 промила алкохол в кръвта. Към момента той все още е задържан под стража заради наглото си поведение в столичния ж.к. „Дружба”.

Само преди 2 дни пък друго брутално дебелоочие разтърси полицията. Жандармерист блъсна с автомобила си 9-годишно дете и избяга. Очевидци на случката дори му бяха счупили стъклото в пристъп на възмущение. След 3 часа той бе задържан, но пробата му показа само 0,5 промила алкохол заради изминалото време.

Очевидно някои полицаи не приемат работата си като призвание, а са там само за да изтрезняват, което е изключително долно от тяхна страна. Ето защо „Вътрешна сигурност” разследва сериозно РПУ-тата и СДВР-тата и какво се случва в тях.

Поставени са подслушвателни устройства във всички кабинети на полицейски началници. Всяко устройство струва не повече от 70 лв. и записва 7 дни в седмицата, след което се сменя с друго.

От „Вътрешна сигурност” трупат доказателства срещу полицаите пияндета, които ще използват при първия удобен момент.

Тези ченгета на практика са се превърнали в онези, които трябва да преследват. Те са престъпници, защото, шофирайки в нетрезво състояние, могат да отнемат човешки животи. Подобни шофьори са бъдещи убийци и е жизнено важно да бъдат не само уволнени, но и съдени с цялата строгост на закона.

Източник: Lupa.bg