Ясно е, че имам намерение да се кандидатирам за кмет на София, с желание да допринеса за напредъка на града. За да постигна тази цел, трябва да намеря подкрепа от общински съветници. Срещам предизвикателството, че не желая да стана част от определена политическа партия, а да действам като експерт. Това сподели бившият регионален министър архитект Иван Шишков.

През периода, в който заемаше поста на министър, налице бяха множество случаи на масови напускания на служителки, които бяха притеснени от непрекъснатите негови сексуални мераци.

Палавият Иван Шишков ще се пробва за кмет на София: Президентът ще ме подкрепи

Шишков заяви, че кандидатурата му за кмет на София се изправя пред юридически бариери. "Независим кандидат няма право да има общински съветници.

Искам да видя София управлявана честно и експертно, и ще се кандидатирам, ако този подход е гарантиран. Имам контакти с експерти и специалисти, с които съм си сътрудничил и които са готови да ме подкрепят", добави той.

Според него е президентът Радев да ще изрази подкрепата си за кандидатурата му за кмет на столицата. През времето на двата служебни кабинета на Румен Радев през 2021 година, той бе съветник и след това заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От август 2022 година той беше служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Гълъб Донев. "Моето участие може да придобие политическа нотка, затова се колебая дали да продължа. Искам кметът да бъде лице с експертни качества, а не политик. Инфраструктурата на София е сред моите приоритети", допълва Шишков.

Източник: narod.bg