В огромна заблуда сте, ако си мислите, че няма как да ви излъжат и трайността на меда няма значение. Оказва се, че по пазари и магазини се пробутват скъпи буркани с мед, на които на всичкото отгоре им е изтекъл срокът на годност. С порочната практика се сблъскват не само недогледали купувачи, които разчитат да си купят истински лечебен продукт от сергиите по пазарите, но и тези, които взимат от частници по договорка.

 

В хладното време и разгара на вирусните атаки, хората най-често прибягват до меда заради безценните му свойства. Тук е моментът обаче да отбележим, че такива свойства притежава само натуралният продукт, а не този, с който търговците са злоупотребили.

„Договорихме се с пчелари да вземем десетина буркана мед. Продадоха ни броката за 15 лв. с уверението, че ето това е истински мед с високо качество. Когато отворихме кашона вкъщи, видяхме, че някои от бурканите са с овехтели етикети и срокът на годност е изтекъл преди година и повече“, изреваха подведени от производителите купувачи.

 

Хората, вкусили мед с изтекъл срок на годност констатират, че вкусът му не е никак добър и е изгубил сладостта си, а вероятно и полезните му свойства, са значително занижени.

След като вече сте наясно с тези детайли, би било добре да оглеждате внимателно бурканите мед, които купувате и не мислете, че може да стои в буркана с години, без да промени състава си. Най-вече трябва да сте особено внимателни от кого купувате в случай, че взимате пчелния продукт от частни производители.

Източник: Уикенд