България наистина е страна на абсурдите, в която всичко е с главата надолу. Пореден пример е тоталното безумие осъден за измама и грабеж да е съветник на МВР шефа Иван Демерджиев, алармира източник от Вътрешното министерство.

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ)

ФАКТИТЕ

Съветникът Петър Ралев Бакърджиев има влязла в сила присъда за измама, осъден e на две инстанции – в Бургаския районен съд и в Бургаския окръжен съд. Номерата на делата са съответно 446/1998 (752/26.08.1998) и 374/1999 (49/17.02.2000). Решението на Бургаския окръжен съд на втора инстанция влиза в сила на 17.02.2000 година, без да бъде обжалвано от осъдения Петър Бакърджиев пред Върховния касационен съд.

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 2

Петър Бакърджиев не се свени да представлява МВР на събития от всякакъв характер

След извършена проверка през 2022 г. МВР установява, че Петър Бакърджиев не само е осъждан за измами, но е и криминално проявен за грабеж. Така излиза, че във Вътрешното министерство, вместо да гонят престъпниците, ги назначават на работа. Неговият буен характер и агресивно поведение се проявява и в неговата работа, обяснява източникът.

 

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 3

Компрометираният чиновник редовно крещи по служителите във ведомството и ги обижда. Позволява си да назначава и некомпетентни хора и такива, които да са му удобни и да му вършат работа като Лилия Стратиева или Владислав Атанасов, например.

Единият е в дирекцията, която отговаря за един солиден проект за българските лични документи, а другият в специализиран отдел за обезпечаването на служителите в МВР с облекла.

Петър Бакърджиев като криминално проявен става част и от администрацията на Министерския съвет. В качеството на съветник на вицепремиера Иван Демерджиев е поканен да участва на 18 октомври 2022 г. в Гранитна зала на Министерски съвет на събитието организирано от Националната комисия за борба с трафика на хора.

 

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 4

Дискусионен форум със сложното наименование „Устойчивост на политиките за противодействие на трафика на хора. Подобряване на механизмите за събиране и анализ на данни. Оползотворяване в полза на пострадалите на конфискувани средства и имущества от осъдени трафиканти”, която комисия е в ресора на вицепремиера Иван Демерджиев.

Според данни в системите на МВР лицето Петър Бакърджиев е проверено през месец август 2022г. и са установени посочените обстоятелства, но въпреки това той участва на събитие през месец октомври 2022г. от името на вицепремиера Демерджиев. Пита се на какво основание осъден за криминални деяния представлява силовия министър и раздава визитни картички като съветник на вицепремиера Иван Демерджиев?

И тук още една измама: Бакърджиев се представя за съветник, но в същото време такъв договор липсва в администрацията на Министерски съвет?! Оказва, се че има хора, които без договор могат да присъстват на множество събития и работни групи, за което има разменена кореспонденция.

 

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 5

Осъденият престъпник дейно участва и в консултирането на документи по обществени поръчки и такива, касаещи стокови борси и участието на държавни институции на тези борси. Не само консултира вицепремиера за стоковите борси, но и предлага конкретни брокери, които да бъдат включени в сделките. Такива конкретни институции е например Държавният резерв. Лицето Петър Бакърджиев е в тясна връзка и с фирмата „Интерброкс“ ЕООД и по-конкретно с Боян Стоянов, който е основен брокер.

 

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 6

През тази фирма Петър Бакърджиев договаря комисионни за себе си, а може би и за този, чийто съветник се води фиктивно. Месеци наред в качеството на довереник на вицепремиера му е осигурен достъп до Министерския съвет, където се ползва с привилегии без никакво правно основание. Възниква въпросът кой му е дал достъп до сградата на МС и собствен кабинет, както и достъп до всякакви други облаги въпреки битността му на криминално проявен?

 

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ) - Снимка 7

Източникът пита още – какви други поръчки е вършил в МВР и как е отчел свършената си работа? И кой ще носи отговорността че човек, осъден за измама, е част от управлението на страната? Защо вицепремиерът Иван Демерджиев е ползвал услугите на човек с криминално минало и без правно основание за това?! Това поведение задава много въпроси с оглед факта, че и вицепремиерът, и Петър Бакърджиев са юристи и много добре са запознати с изискванията за заемане на подобна длъжност в Министерски съвет.

Но това е поредното доказателство, че далаверата е по-важна от спазването на закона. И без свян и притеснения осъденият Бакърджиев се представя на публични събития в качество, което всъщност не притежава. Поредна измама ли е това или превишаване на права от някой министър, пита риторично информаторът.

Тук си задаваме и въпроса дали разбойникът не изпълнява същата фалшива роля и в Министерство на вътрешните работи и към настоящия момент?!

Дали тази успешна практика не се е приложила и в институцията , която гарантира сигурност на българските граждани? Продължава ли да дава „правни консултации“ лицето Петър Бакърджиев в МВР без правно основание? Той ли е човекът за „специални поръчки“ на министъра и вицепремиер Демерджиев и към настоящия момент?

Източник: narod.bg