Слуховете из медийните среди носят, че след като Орлин Горанов напусна куиз шоуто „Последният печели“, ще се изявява като водещ на новото шоу по bTV „Коя е тази песен?“. Макар новината все още да не е обявена официално, от БНТ вече съобщиха, че певецът е напуснал куиз шоуто им Последният печели, в което работи цели четири години, от първия ден на създаването му. Мястото му там ще заеме Камен Воденичаров.

 

Кастингът за водещ на новото шоу на bTV е бил изключително сложен, защото форматът изисква лицето на предаването да е действащ музикант. Само преди две седмици се заговори, че това най-вероятно ще бъде пианистът и „ерген №2“ в телевизията Евгени Генчев, но той отрече тези слухове. Звездата на предаването е била избрана преди броени дни и упорито се говори, че това е Орлин Горанов.

В телевизията са взели предвид неговата популярност и като певец, и като тв водещ, че даже и като актьор. Той стана любимец на зрителите с появяването си в „Последният печели” по БНТ през есента на 2020-а. Това е едно от предаванията с най-добър рейтинг в обществената телевизия и до голяма степен популярността му се позна именно на Горанов. Когато в bTV решили да правят музикалното куиз шоу „Коя е тази песен?", логичният избор е бил да поканят именно Горанов за водещ.

 

Според запознати, са били обсъждани и други имена, включително на адаша на певеца – Орлин Павлов, само че по-възрастният музикант е натежал с добрия си рейтинг. Колегата му не успя да постигне подобно одобрение от аудиторията, когато. Преди година и половина пое вечерното шоу „Събота вечер с БНТ”.

 

Преговорите за водещ все още не са финализирани и договор не е подписан, така че е възможно в последния момент да има изненади и Горанов да се размине с позицията. Засега обаче той изглежда най-сигурният кандидат.

 

Какво ще представлява шоуто „Коя е тази песен?”.

Във всеки епизод един срещу друг застават по двама участници, които трябва да разпознават песни от различни жанрове и епохи. Печели този, който даде правилен отговор преди опонента си. Новата игра ще тръгне от 17 септември и ще се излъчва всеки вторник и сряда от 22 ч.

 

„Последният печели" пък се завръща по БНТ от 9 септември. Освен че ще е с нов водещ – Камен Воденичаров, играта ще има и нов регламент, но какъв е той, засега от телевизията не съобщават.

Очаква се бившият кукувец да продължава да работи и в телевизията на Слави Трифонов 7/8 ТВ, където е лице на няколко предавания. Кариерата на Камен е неизменно свързана с БНТ. Той започва работа там още когато е студент с легендарното шоу „Ку-ку", следват „Каналето”, „Шоуто на канала", предаването „В неделя с…“, което води през 2010-а и 2011-а, както и много други проекти, в които се включва зад кадър. Актьорът е близък приятел с предшественика си в „Последният печели" – Орлин Горанов, който му пожела успех като негов наследник.

Източник: Уикенд