Премиерът в служебното правителство Гълъб Донев се възстановява успешно след извършена операция на коляното. Новината бе официално потвърдена от пресслужбата към правителството. През изминалите дни не липсваха множество спекулации около неговото здравословно състояние.

От пресцентъра споделят, че премиерът се е подложил на операция на коляното, която е преминала наред и е направена от доц. д-р Антони Георгиев. Медиците смятат, че министър председателят ще се възстанови напълно и то в кратък срок – само няколко дни.

Днес също така се разбра и, че Гълъб Донев няма да участва в никакви публични изяви до края на тази седмица именно във връзка със здравословното си състояние. Той ще бъде заместван на поста си официално от 16-ти до 19-ти февруари от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Преди официалното изявление на МС се появиха доста спекулации около случая. Някои политически обвързани лица спекулираха, че премиерът се крие от неудобни въпроси или от подписване на важни решения.

Също така не липсваха и какви ли не версии защо именно на вицепремиер Лазар Лазаров са възложени премиерските задължения за този период.

Вероятно с наближаването извънредните парламентарни избори през април тази година политическата обстановка ще се нажежава и ще станем свидетели на какви ли не взаимни обвинения.

Източник: lupa.bg

Оперираха по спешност Гълъб Донев