След като нашумя през 2004 г. със сериала „Хотел България“, актьорът Веселин Калановски се подвизаваше и в други тв новели като Домашен арест, Скъпи наследници и Братя. Тази пролет 66-годишният общински съветник е част от екипа на сериала „Вина“, който се излъчва по БНТ. Там той се превъплъщава в Харизанов.

 

Споделя, че всички от екипа на сериала Вина си вършели чудесно работата. Освен това имал възможността да се срещне на снимачната площадка с един от най-добрите родни режисьори – Виктор Божинов. Категоричен е, че с някои от колегите си би работил и по други проекти, и то с удоволствие.

 

Макар да е съучредител на „Да, България“, не присъства в листите на ПП-ДБ за предстоящите избори. Отбелязва обаче, че не е включен по негово решение, но не е спрял да споделя идеите и принципите на „Да, България“ и ДБ. Не е променена и визията му за това как трябва да се развива обществото.

 

Общинският съветник и актьор Веселин Калановски: Нямам за цел да съм министър на културата след изборите на 2 април

След четирите последователи изборни кампании, които изпили енергията му, решил, че този път ще прескочи. Освен това човек трябва да може да си дава реална оценка в какви позиции ще се впише. Да бъде общински съветник в СОС не му пречи да практикува основната му професия, но ако е депутат – това ще е невъзможно.

 

Категоричен е, че ако след вота му предложат да стане министър на културата ще откаже, тъй като това е работа за човек, който кипи от енергия. Никога дори не си е поставял за цел да бъде министър на културата.

 

По отношение на МОЧА, Калановски е категоричен, че е изключително обидно паметникът на окупацията на България да е тройно по-голям от този на националния ни герой. Допълва, че ако не се вземат под внимание умрелите от етилов алкохол и двама, разпределени в Стара Загора за изнасилване, няма нито един загинал съветски войник у нас. Паметникът няма и строителни книжа.

 

Макар през януари да навърши 66 години, е категоричен, че човек не трябва да се отдава на леност, тъй като в такъв случай остарява много по-бързо. Не се чувства остарял, още повече, че актьорската професия изисква физическа активност, която го кара да се чувства добре и в тонус. Освен това редовно плува и катери планини, когато има възможност. Преди години карал и ски, но преустановил това занимание след травма.

Източник: Уикенд