Месец след показното убийство на Алексей Петров, разследването за екзекуцията му търпи пълен провал. Запознати от МВР са категорични, че разследването на убийството на Трактора също ще остане в графа „неразкрити показни убийства“ – мрачна статистика, белязала родната криминална сцена през последните три десетилетия.

 

Въпреки, че в разследването на убийството на Трактора участват над 15 столични криминалисти, те са в задънена улица, относно физическия извършител на убийството му, както и маршрутът, по който се е оттеглил, след като го очисти с автомат Калашников и пусна контролен изстрел в главата край пътеката за лифта „Бай Кръстю“ на Витоша.

 

До този момент са разпитани над 100 човека за убийството, сред които са знакови представители на родния ъндърграунд, приближени до Алексей Петров, екипът му от охранители и случайни свидетели, озовали се в района на екзекуцията. „Може да се каже, че засега няма пробив в разследването“ признава ангажиран в разследването на убийството на Алексей Петров.

За разговор са призовани дори журналисти, които са общували с мафиотския бос.

 

Преди седмица ченгетата са провели 3-часов разпит на 48-годишната Мирослава Михайлова, която беше простреляна с Алексей Петров и е единственият пряк очевидец на убийството му. Рехабилитаторката от Правителствена болница обаче не е успяла да даде кой знае какви подробности – тя твърди, че лицето на килъра е било старателно скрито зад маска използвана от колоездачи при дълги преходи. Интересен детайл е, че при първоначалния разпит, проведен в „Пирогов“ няколко дни след убийството на Алексей Петров, любовницата на Трактора е посочила пред криминалистите, че убиецът е бил с маска на лицето, а е споменала, че е бил с шапка, но тогава все още е била в шоково състояние.

 

Няма напредък в разследването на убийството на Алексей Петров

Съставеният фоторобот на предполагаемия убиец е направен не според видяното от Мирослава, а след дадени описания на туристи в района, които са засекли как висок около 190 см. мъж с къса прическа, брада, военни дрехи и с велосипед е профучал покрай тях с колелото. Иззетите и прегледани досега стотици видеозаписи на камери в района на Витоша планина от ченгетата до този момент не са установили откъде е преминал самотният колоездач.

 

Прегледани са камери на частни домове от луксозните квартали в подстъпите на Витоша „Бояна“ и „Драгалевци“ до тези в село Железница, Владая и Кокаляне, но това не помогна по никакъв начин за разясняването. Проверени бяха е регистрационните табели на над 200 автомобила, минали през възможните маршрути за бягство на убиеца в часовете преди и след убийството на Алексей Петров, но и оттам нищо не излезе, признава столичен криминалист.

 

Ченгетата са проверили и всички клетки на мобилни телефони в района на убийството на Алексей Петров, в т.ч. и сим карти, регистрирани в Сърбия и Румъния. Телефоните се оказали собственост на чуждестранни туристи, сред които сръбска група младежи, правещи туристически обиколки из планинските масиви на България. Има вероятност убиецът на Трактора да се е оттеглил пеша като е скрил някъде из Витоша колелото си в непроходима гориста местност. Ангажиран в разследването на убийството на Трактора отбелязва, че от Витоша може да се стигне по планински маршрут чак до Странджа планина и поради тази причина са скептични, че ще успеят да заловят убиеца. Въпреки всичко работата продължава и разследването не е спихнало, уверяват заетите със случая.

Продължава и издирването на велосипеда, но за това време може да са се случили много неща с него.

 

Междувременно стана ясно, че сред разпитаните за убийството на Трактора е и плевенският бандит Анатолий Мънков – Плъха, разследван някога като един от физическите убийци на боса на СИК Милчо Бонев – Бай Миле. Той обаче има сигурно алиби и е вън от подозрение.

 

Сред разпитваните са и двама членове от бандата за отвличания „Наглите“, които са на свобода – Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров – Данчо Релето. И двамата категорично са отрекли да познават Алексей Петров и да знаят както нещо за него, така и за това кои са враговете му.

Източник: Уикенд, crimesbg.com