Националната агенция по приходите (НАП) продава на търг къщата на Милко Калайджиев.

 

Новината хвърли голяма част от почитателите му в шок, но не и самия него.

 

НАП продава къщата на Милко Калайджиев за 600 бона

Стартовата цена на имота, собственост на попфолк легендата Милко Калайджиев, е 600 000 лева, отбелязват от НАП. Двуетажният палат е разположен в с. Мезек, община Свиленград. Търгът за къщата на Калайджиев е насрочен за 15 май и е с тайно наддаване.

Размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева, уточняват от агенцията.

 

Площта на къщата за гости за алтернативен селски туризъм е 340,93 кв. м. Имотът се състои от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м.

 

Къщата е с изграден водопровод, канализация и електрификация. Петте стаи са комфортно и модерно обзаведени. В тях има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка от тях разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние, се посочва още в съобщението на данъчните.

 

Припомняме, че в края на 2019 г. стана ясно, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд “Земеделие” на всички обекти, които са направени с евросредства по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава бе обявено, че Милко Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева. Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец, а къщата се използва по предназначение.

Източник: Уикенд