Роднините на Станиш Бонев отбелязаха тъжна годишнина в неделя. Той бе ръководител на най-важното министерство на социализма – Държавния комитет по планирането. Легендарният кадър на БКП умря точно преди петилетка на 86 г. уби го коварен рак, с който се бореше в края на земния си път.

 

Мълвата носи, че Борис Бонев от „Спаси София“, за когото мнозина предричат, че ще е следващият кмет на столицата, е внук на покойното комунистическо величие. За разпространението на тази мълва заслуга имат Тома Биков от ГЕРБ и експредседателят на НС – Александър Йорданов.

 

Наистина ли Борис Бонев от „Спаси София“ е внук на легендарния плановик №1 на соца Станиш Бонев?

Станиш Бонев

Оказва се обаче, че това твърдение е пълна измислица и тези дни Сашо Йорданов лично поднесе извиненията си, задето набеди 34-годишният възпитаник на Сорбоната за родственик на комуниста Бонев.

 

Той обясни, че е бил подведен от стара публикация на блогъра, публицист и граждански активист Асен Генов, в която се твърдяло, че Борис Бонев е внук на Станиш Бонев.

 

Припомняме, че Станиш Бонев издъхна на 28.01.2018 г. В залеза на живота си той почти не излизаше от дома си заради коварното онкозаболяване. Това, което му липсваше най-много бяха другарските срещи с колеги от комунистическите правителства – Христо Христов, Румен Сербезов…

 

Ракът далеч не бе единствената болест, с която Бонев се бори на стари години. Той бе покосен двукратно от инсулт като вторият се оказал изключително тежък.

След като се възстанови специалистът по планиране се шегуваше, че вторият инсулт го е пратил на небето, но Свети Петър не го е харесал и го е върнал обратно на земята.

Източник: Уикенд