През последните месеци, а може би дори и години, редовно ставаме свидетели на скока на цените на различни стоки, което, за съжаление вече се приема за нормално. Всеки ден може да се изненадаме с нови етикети, на които цифрите се вървят все по-нагоре и нагоре.

Тенденцията не се ограничава само до хранителни стоки, но разбира се засяга и облеклата. Преди студените месеци почти по традиция, цените на якетата и палтата да избухват и се изстрелват като ракета към космоса.

Специалисти в икономиката и модната индустрия твърдят, че цените на зимните връхни дрехи са се повишили средно с 1/4 с идването на есенния сезон. Но не се безпокойте - има начини да спестите пари при закупуването на топли дрехи.

Първо, трябва да знаете, че ръстът на цените по този период от годината не е нищо необичайно. Според дизайнера и стилистката Анастасия Ефремова, с пристигането на студеното време, търсенето на топли дрехи нараства рязко, а производителите пускат нови колекции, които винаги са по-скъпи от сегашните.

Надуха цените и на това, но ето го спасението

"Сега цените на аксесоарите и текстилните материи значително са се увеличили, а връхните дрехи винаги са били по-скъпи за производителите, в сравнение с другите артикули в гардероба", допълва тя.

Според Honest Sign, едно палто в момента се продава на средно между 150 и 300 лева, което е с над 20% по-скъпо в сравнение с миналата година. Най-малкото увеличение в цените се наблюдава в сегмента на ветровките - само около 10%. Сега можете да закупите ветровка за около 100 лева.

Източник: blitz.bg