Ужасяващ сектант-ислямист, проповядва джихад и същевременно се гаври с бедни мюсюлмански девойки, бъркайки им под полите в качеството си на доктор “гинеколог”. Радикалният елемент се казва Хамза Самара, живее в София, но обикаля главно Родопите и отдалечените райони със смесено население за да буни духовете, под носа на ДАНС и МВР.

 

Откаченият сектант открито зове мъжете на България, вярващи в Аллах, да оставят домовете си и да отидат доброволци в Палестина, минавайки на страната на терористите от Хизбула и Хамас. Фейсбук профилът му е пълен с лозунги срещу цивилизования свят и дори срещу напредничавите държави от Близкия Изток като Египет, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и пр. Поведението му е не просто скандално, но и безкрайно опасно, т.к той се представя за духовно лице и мъти главите на хорицата в джамиите, предупреждават местни ходжи, които използваха медията ни за да призоват властите да погледнат сериозно на подривната и откровено протерористична дейност на самозванеца Хамза Самара.

Докато онлайн се прави на правоверен, брадатият измамник е намерил хитър начин да припечелва от симпатиите на единоверците към братята им по религия в арабския свят. Така не отдавна той и ортака му Джемал Муса откраднали фейсбук профила на

жена на име Маргарита Андова, която редовно организира благотворителни кампании в помощ на пострадалите от войните в Сирия и Африка. Двамата шмекери започнали да призовава събратята си да отделят левчета от скромния си залък. Естествено, нито стотинка не стига до пострадалите, но за сметка на това Хамза Самара и Джемал Муса инкасират добри пари от хорското лековерие, твърдят запознати с алъш-веришите му. Далаверата секва, когато истинската Маргарита Андова научава, че името й е било вкарано в гнусна схема, а личните данни - откраднати. Тя дори се заканила да сезира прокуратурата за долната уйдурма. За да предпази бъдещи наивници дамата тръгнала лично в селата Краище, Аврамово и Черна Места за да пита хората дали са й дарявали пари, които трябвало да заминат за ислямския център в с. Краище. Най-много наивници били изгорели в с. Аврамово, откъдето е петата жена на фалшивия имам, твърдят пострадали.

 

Не случайно той и благоверната му не работят никъде, а въпреки това карат коли за по 80 бона и се ширят в просторни апартаменти в Бояна и Люлин, одумват ги комшиите им. За парлама и най-вероятно да избегнат данъчна проверка, Хамза и Джемал Муса продавали съмнителни билки, представяйки ги за лековити. Но малцината, които ги купили за цяр твърдят, че това били прости градински бурени, които лекуват единствено банковите сметки на шарлатаните.

 

Връх в перверзията му обаче било да се прави на гинеколог, “благословен свише” да помага на жените. С тази легенда той обикалял някои от най-бедните райони и селата Черна Места и Аврамово, където местното население няма пари да отиде на лекар, а и медицинските заведения често са мираж. Такъв ужасяващ сигнал изпратиха няколко жени от Якоруда, които го чули с ушите си да им предлага “докторски” услуги.

 

Там той първо изнасял проповеди, в т.ч. и в джамиите, след което обяснявал на местните мъже какъв харам (бел.ред. - грях) е съпругите и дъщерите им да посещават светски доктори, защото само човек с духовно образование имал право да се докосва до женски тела без да ги оскверни. Лековерните хорица били повече от щастливи, че такъв “свят” човек е готов да ги цери безплатно и пращали женската си челяд при него.

 

“Прегледът” обаче представлявал откровена гавра, която НК и НПК биха квалифицирали като сексуално престъпление и дори изнасилване. Говорим за брутално опипване на гърди, стискане и бъркане с пръсти по най-интимните места на момичетата, повечето от които били девствени.

 

След като за “медико-просветителската” му дейност се разчуло, много ходжи предупредили съгражданите си да не допускат криминалния елемент Хамза Самара в домовете си, нито да се връзват на опасното му шарлатанство, което било всичко друго, но не и каноничен ислям. Точно обратното, по думите им ставало дума за опасен сектант-екстремист, който на всичко отгоре бил откровен криминал – крадец и насилник.

 

Редакцията ни се присъединява към призива ДАНС и МВР да обърнат сериозно внимание на мошеника и да го профилактират по ред и начин, гарантиращ националната сигурност и безопасността на българските граждани.

Източник: crimesbg.com