Въпреки слабия интерес към плажовете на Приморско и Царево, цените за храна и услуги остават относително високи, докато концесионерите твърдят, че едва ли не работят без печалба.

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна - Снимка 2

В заведенията на плажа в Царево, пилешката супа и тараторът се предлагат на цена около 5 лева. Основните ястия започват от около 9 лева.

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна - Снимка 3

Въпреки увеличението на цените на продуктите с 20%, все още е възможно да се нахраниш с комбинирано обедно меню за между 7-10 лева.

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна - Снимка 4

Цените за наемане на чадър на плаж "Нестинарка" в Царево остават на същото ниво като от миналата година. Въпреки това, много посетители предпочитат да не плащат за чадър и шезлонг и използват свободната зона за почивка.

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна - Снимка 5

Тези данни отразяват състоянието в момента на плажовете в Приморско и Царево, като явно се вижда намален интерес от страна на посетителите, което може да бъде предизвикателство за концесионерите. Въпреки, че от лятото има още много, някои от концесионерите не са оптимисти.

На море в България: Ето какви са цените за сянка и храна - Снимка 6

Мнозина от летовниците предпочитат да почиват в чужбина, а задръстванията около ГКПП-тата около почивните дни го доказват. Поне за щастие към момента не са открити опасни елементи във водата и избралите родното Черноморие могат да бъдат спокойни. Институциите уверяват, че контрол на качеството се прави всеки ден.

Източник: lupa.bg