Заради мелодичните песни, с които радва почитателите си у нас и в съседна Турция, наричат Мустафа Чаушев българският Шарл Азнавур.

 

Определя себе си като късметлия, защото имал шанса да посрещне 81-ия си рожден ден. Чувства се много обичан, което за него си е чиста привилегия.

Недоумява как някои хора определят определен период като най-хубавия от живота им, предвид факта, че всеки един от тях носи своя чар.

 

Има прекрасни спомени от детството му в Шумен, приятелите му, с които ритали топка с часове и се забавлявали.

Впоследствие невероятна наслада му носели надпяванията с Тодор Колев, с когото работели в срещуположни заведения.

В личен план също е щастливец, макар да станал баща на 40 години. Има прекрасна съпруга, която и до днес се грижи за комфорта им. С дъщеря си Ажда пък пее на една сцена и твърди, че чувствата е неописуемо. Всяка среща с публиката го зарежда и го кара да се чувства специален. Не може да скрие радостта си от факта, че дъщеря му също избрала музиката.

 

Категоричен е, че не съжалява за нищо в живота си и е убеден, че човек не може да избяга от съдбата си. От грешките си се опитва да се учи и е благодарен на съдбата.

Не се притеснява от старостта, дори напротив. Ежедневно благодари, че е достигнал тази възраст и понякога наистина не вярва, защото годините му не са никак малко, а той се чувства все още млад. Жизнен е, продължава да изнася концерти, обича да върви пеша…

 

Двамата с дъщеря му се стремят да извървяват ежедневно по 10 000 крачки. Понякога изпитва силни болки в кръста, но го определя като нормални, иначе твърди, че като цяло се чувства като младеж.

 

Предполага, че ако не се бил насочил към музиката, е щял да стане футболист, защото тези спортове му вървели на млади години. И до ден днешен има афинитет към всякакви спортове, но смята, че човек се ражда с мисия, а неговата орисия е била да бъде певец и да радва хората. А и това му носи огромно удовлетворение.

 

С първите изкарани от него пари, завел всичките си приятели да се почерпят с баклава и боза. Купил си и една риза…

Признава, че многократно е получавал предложения за влизане в политиката, дори се кандидатирал за депутат, но не му стигнали гласовете за влизане в парламента. Доволен е обаче, че се случило точно така, защото според него не става за политик. Убеден е, че политиката не е за хора на изкуството и се радва, че Всевишният го предпазил да не нагази в това блато.

 

Смята се за богат човек, защото има обичта на хората и прекрасно семейство – изключително грижовна съпруга, която винаги го е подкрепяла и много талантлива дъщеря, с която се гордее. Богат е и с песните, които е изпял и концертите, които е изнесъл, местата, които е посетил… Това за него е най-голямото богатство.

Определя се като успешен отново заради професията и семейството му. Има милиони продадени плочи – златна, платинена, диамантена плоча, десетки албуми, които се продавали в огромни тиражи, песните му ставали хитове, без дори да се въртят по медиите, изнесени хиляди концерти… това го прави щастлив.

Източник: Уикенд