Ива Екимова несъмнено се нарежда сред най-изявените експерти по публична комуникация. Освен това е дългогодишна преподавателка по пиар в НБУ. Популярността си в публичното пространство обаче дължи на късмета си да попадне сред асистентките на Супершоу „Невада“, където продуцентите я избират още на първия кастинг.

 

Остава в предаването, излъчвано по БНТ до края, а рейтингът му е феноменален – близо 3 млн. зрители всяка събота.

Години по-късно става една от малкото жени, водещи вечерно шоу в страната, отново по БНТ, където с предаването „По-добре късно, отколкото никога“ е в яростна конкуренция със Слави Трифонов.

 

През 2002 г. ражда дъщеря си Дара от съпруга й – вокалистът и създател на група „Сленг“ – Димитър Екимов – Дими. Отбелязва, че фактът, че напоследък е известна като майката на певицата и авторка на песни Дара Екимова, я изпълва с гордост.

На 9 март бившата тв водеща отбеляза скромно 48-ия си рожден ден, без притеснения от неумолимия ход на годините.

 

Тази година отбелязала по-спокойно рождения си ден, за да може да направи нужната засилка за празненствата по повод предстоящия й юбилей. Знае, че хубавото тепърва предстои. Определя изминалата година като прекрасна и допълва, че в личен план няма особени промени. В служебен обаче постигнала много – разширила портфолиото н агенцията и освен традиционните комуникационни услуги, вече предлагат инфлуенс-маркетниг, а сред артистите им, са Софи Маринова, Дони Василева и редица други популярни лица.

 

Категорично заявява, че от момиче на късмета се е превърнала в жена с късмет. Тук обаче уточнява, че късметът не е нещо, което чакаш или се случва, а нещо, за което работиш. Когато си подготвен за него, той неминуемо идва.

 

Първите й заработени пари са именно заплатата й като момиче на късмета. С тях си купила красиви боти на „Серджо Роси“. Съжалява, че не ги е запазила, за да й напомнят каква късметлийка е наистина. С един от следващите си хонорари платила първата учебна година в УНСС, където първо била приета платена, а след това се прехвърлила в редовна форма на обучение.

 

От дистанцията на времето определя времето й в Супершоу „Невада“ като едни от най-щастливите й години като тийнейджър. Най-близки отношения е запазила с Ирина, която и тогава й била най-близката приятелка. С Къци и Гала се виждат понякога, но най-често комуникират около празници и рождени дни.

 

Вярва във всички видове любов безусловно и безрезервно. Знае, че съществува и я има, а нашата задача е да я пазим и споделяме. Ако не съществуваше, нямаше да има начин да попадне и в изкуството.

 

Вярва в съдбата, както и че всеки от нас е пратен с определена мисия на Земята. Усещала я е многократно, както в негативен аспект, така и в позитивни.

Твърди, че старостта не я притеснява, нито промяната, която настъпва с годините. Отбелязва, че именно промяната е единственото постоянно нещо в живота и според нея в това е очарованието на времето ни тук на тази земя, стига да се променяме за добро.

 

Дава си сметка, че напоследък все по-често бива привлечена от телевизията. В този ред на мисли е готова да се върне като водеща на женско предаване, подобно на това, което правили от 2013 до 2015 г. с „Междинна станция“, Иван и Андрей в тогавашната ТВ7.

 

Не се притеснява от това, че Дара може да й доведе зет и да има внуци. Убедена е, че това, което трябва да се случи, ще се случи, при това по най-добрия начин.

Не спира да мечтае с тази разлика, че сега работи за сбъдването на мечтите си.

Източник: Уикенд