Вероятно на голяма част от зрителите на Би Ти Ви, Митьо Маринов изглежда изключително скромен и обран, в личен план всъщност той е приключенски настроен романтик, който търси ежедневни вълнения. Водещият на „Тази събота и неделя“ използва всеки удобен момент да пътува с любимата си Константина, на която наскоро предложи два пъти брак, за да приеме. Екранният партньор на Бесте Сабри обича да открива малко популярни, но пък за сметка на това интересни дестинации, които често посещават с годеницата му, качени на мотор.

 

Преди време двамата обиколили голяма част от Южното Черноморие тъкмо на две гуми и открили рибарското селище Ченгене скеле, разположено в близост до Бургас, което според Митьо е като извадено от южняшки романи. Вероятно именно поради тази причина в началото му има паметник на Стайнбек, а една от улиците носи името „Улица Консервна“.

След като се насладили на разходката из селището, Митьо и приятелката му хапнали вкусна рибена чорба в местно заведение. Покрай периодичните им пътувания с Константина, водещият се запознал с Младенка Пенчева, която избрала да напусне уредения си живот в Германия, за да живее в Пирин и да създаде първата у нас ферма за алпаки. Митьо останал толкоз впечатлен от историята й, че я разказал в репортаж за Би Ти Ви.

 

Макар да не може да се оплаче от липса на приключения, не може да си ги позволява толкова често, колкото му се иска поради натоварения му график. Цената, която плаща, за да се посвети на призванието си – журналистиката, са пропуснатите моменти с приятелката му и малкото свободно време. Очевидно Константина, която от няколко дни вече му е годеница, проявява разбиране. Двамата са заедно от 4 години, като разбира се невинаги и всичко във връзката им е било розово.

 

„Както всички двойки сме преминали през много хубави моменти и, разбира се, през много трудности. Най-важното ца нас е, че през цялото това време не сме спирали да се подкрепяме“, сподели наскоро Митьо. Той предложи брак на Константина, която също е журналист, по време на последното им пътуване.

 

Планирал всеки детайл и от пътешествието им, и от предложението, тъй като искал всичко да е идеално – от романтичното място, което ще избере, до точните думи, с които ще поиска ръката на любимата си. Затова и се забавил с важния въпрос, макар че отдавна искал да го отправи към Константина. Искал да е изненада. След дълго обмисляне, навръх рождения ден на приятелката си – 26 август, без да й казва предварително, Митьо я завел на романтично място – шато в подножието на Стара планина. Мястото е приказно, сподели водещият наскоро – малък замък, обграден от лозя на фона на планината.

 

Водещият организирал през деня да се насладят на спа процедури, да отидат до басейна, както и на дегустация на вина. По време на обиколката Митьо харесал място за предложението. Преди да вечерят до замъка, водещият говорил със сервитьорите да изненадат Константина с десерт със свещичка, която да духне точно в 23.05 ч., когато е родена. След това Митьо я повел на разходка сред лозята под нощното небе.

 

„Паднах на коляно и извадих от джоба си отварачка от кенче с въпроса“ „Ще се омъжиш ли за мен?“. Тя помисли, че се шегувам и ми каза: Не!“, разказва Митьо.

Той обаче не се обезкуражил, бръкнал отново в джоба си и извадил червена кутийка с годежен пръстен. „А на този пръстен ще откажеш ли?“, попитал той. Константина така се шашнала, че замлъкнала за няколко минути, след което го попитала дали се шегува.

 

Познавайки чувството му за хумор, тя предположила, че го проявява и в този момент. След като се убедила, че не на шега й предлага брак, младата дама казала: „Да!“. Така Митьо й предложил в една вечер два пъти, но пък важен е положителният отговор, който все пак получил.

 

Все още не е ясно кога и къде ще е сватбата, но със сигурност ще е забавна. Митьо неотдавна сподели, че мечтае да чуе като кум песента „Яж, куме, пий, тебе ти е ред да си най-отпред“. Имал тази възможност преди време, но сватбата била малка и не му пуснали емблематичната песен, на която да поведе хорото. Вероятно ще сбъдне мечтата си чрез кума на неговата сватба.

 

„Бях много свит, когато някой вземе да те дърпа за хорото“, признавал е водещият. От известно време обаче той тръгнал на уроци по народни танци и доста напреднал, така че вече не би се дърпал от покани, даже би повел хорото.

„Страшна емоция и енергия носят народните танци“, казва той. Журналистът често ходи и на фитнес, като се придържа към здравословен режим на хранене. Заради това е ограничил някои от любимите си ястия, което никак не се харесва на баба му.

 

Въпреки натоварената си програма и някои лишения, Маринов обича професията си. Няма по-подходяща за него, защото е много любопитен от малък. Макар че като дете мислел, че ще стане дизайнер на мебели, избрал журналистиката в края на 12 клас и бързо се убедил, че е негово призвание. Неслучайно, когато покойният Иван Гарелов дал интервю на младия водещ, подписал последната си книга за него с посланието: „На Митьо Маринов - любопитния“.

 

Той стартира кариерата си в старозагорския вестник „Национална бизнес поща“. След гимназията кандидатствал в Германия и бил приет да учи за пиар в университета в Майнхайм. Отказал се, за да продължи образованието си в Софийския университет, където завършва журналистика. Още в първи курс започнал стаж в ежедневника „24 часа“, където се научил да пише статии. Участвал като съавтор на книгата „Как се става министър в България“, написана от репортери на вестника. Паралелно Митьо работел и като сценарист на комедийното предаване „Комиците“, както и на сериала „Ние, нашите и вашите“. Пише сценарии и за други проекти извън телевизията. Следващият етап в кариерата му е ва политически репортер в Би Ти Ви. Тази динамика в ежедневието понякога му липсва, но харесва и новия си пост на водещ, заедно с Бесте Сабри на предаването „Тази събота и неделя“.

 

В свободното си време Митьо пътешества с годеницата си и се отдава на хобитата си. Освен карането на мотор и поддръжката му, страст на водещия е и колекционирането на монети и банкноти. В последната година и половина, той е зает и с докторантурата си, която е на тема: „Изкуственият интелект в журналистиката“.

Източник: Уикенд