Оказва се, че Димитър Малинов, който бе умъртвен от жесток побой, е бил погребан в плитък гроб, докато все още дишал, твърдят близките на 24-годишният младеж. И до днес те продължават да търсят истината за кончината му и настояват за строги и справедливи присъди за всички замесени в жестокото убийство. Припомняме, че побоят му бе нанесен от неговия съселянин Рангел Бизюрев, подпомогнат от близнаците Борислав и Валентин Динкови.

 

Три месеца след жестоката смърт на Димитър Малинов убиецът му Рангел Бизюрев все още е издирван, след като съумя да избяга в Германия, а оттам да се прехвърли в Нидерландия.

 

Неговите съучастници – близнаците Валентин и Борислав, пък поискаха на старта на съдебния процес срещу тях в Пловдивския районен съд като съпричастни към убийството на Митко да приключи по бързата процедура, но съдия Боян Кюртов не се съобрази с искането на адвокатката им Светлана Званичева и върна процеса обратно в досъдебна фаза

 

„В показанията си пред разследващите единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, а другият е дал подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”, мотивира решението си да върне за допълнително разследване делото съдия Боян Кюртов. Жрецът на Темида постанови и че заради разминаванията във версиите няма как двамата близнаци да бъдат с един адвокат и се налага делото да бъде върнато в досъдебна фаза, за да си осигурят втори защитник.

 

Дотогава 20-годишните Валентин и Борислав ще останат ареста, след като съдът не уважи искането за промяна на мярката им за неотклонение. Същевременно майката на убития Митко – Атанаска, разкри шокиращи подробности за смъртта на сина си. Назначената тройна съдебномедицинска експертиза е доказала, че Димитър Малинов е бил жив около 40-50 минути след нанесения му зверски побой, но вместо да повикат линейка или поне да оставят агонизиращия младеж, убиецът Рангел и близнаците Валентин и Борислав са натоварили: тялото му в багажника на кола, а впоследствие са го погребали в плитък гроб, докато той още е дишал

 

Според близките на Митко в смъртта му има повече замесени. Прокуратурата в Пловдив проверява записи от нощта на убийството и ако се окаже, че на мястото е имало и други хора, те също ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Запознати с течащото все още разследване признаха, че обвинението изчаква експертиза на видеозаписите и ако те се окажат неманипулирани, още двама човека освен убиеца Рангел и братята Валентин и Борислав могат да се сдобият с обвинения.

 

24-годишният Димитър Малинов изчезна безследно на 20 юли вечерта, след като се прибра за няколко дни в родното село Цалапица, за да се види с майка си. Седмица по-късно трупът му беше изровен от импровизиран плитък гроб под строителни отпадъци в покрайнините на селото, а съдебните медици заключиха, че Митко е бил зверски пребит до смърт.

 

Заради нескопосаното разследване обаче убиецът на Митко – Рангел, успя да избяга от България и временно да се укрие в Германия. Към днешна дата Рангел Бизюрев е в неизвестност, като според запознати е офейкал в посока Нидерландия. Има данни, че там той се е сдобил с фалшиви документи за самоличност на украинец.

 

Митко от Цалапица все още дишал, когато извергите го заровили в гроба

 

Убитият Димитър Малинов 

За жестокото убийство на Димитър се разбра и в Германия, след като най-тиражираният вестник „Билд“ публикува обстоен репортаж по темата. Според публикацията на немската медия близнаците са крили убиеца Рангел цели 4 дни в дома си, след което той е отлетял за Германия с полет до Франкфурт.

Митко от Цалапица все още дишал, когато извергите го заровили в гроба - Снимка 2

 

Убиецът Рангел Бизюрев

И до днес остава загадка какви точно са били мотивите на 30-годишния Рангел да умъртви с юмруци Димитър Малинов. Според една от версиите Митко е бил премазан от бой, тъй като се е закачал с момиче, поддържащо близки отношения с един от двамата близнаци. Други твърдят, че Димитър е бил пребит до смърт заради неуредени финансови въпроси с Рангел и братята близнаци. Нещо, което яростно е отричано от семейството на убития младеж.

Митко от Цалапица все още дишал, когато извергите го заровили в гроба - Снимка 3

Близнаците-помагачи на убиеца Рангел Бизюрев

 

Въпреки постоянните протести, които организират близките на убития Митко с настояване братята близнаци да бъдат съдени наравно с убиеца Рангел и да получат доживотни присъди, от прокуратурата в Пловдив нямат намерение да променят обвинителния акт срещу Валентин и Борислав и те ще бъдат съдени само за това, че са помогнали на обвинения в убийството Рангел Бизюрев със заравянето на трупа. Според закона близнаците могат да се сдобият с присъди до 6 г. затвор, но братята настояват да бъдат съдени по съкратената процедура, признавайки вината си. Тогава присъдите им ще бъдат намалени допълнително и те ще излязат от затвора след 3-4 години.

Източник: Уикенд, crimesbg.com