Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме

"Докато депутатите ни се карат махленски в парламента, ще влезем в Шенген през крив макарон. Сами сме си виновни, че не ни допускат в общото пространство. Като разграден двор сме – без нормални граници."

Този залп срещу политическата класа у нас отправи пред "България Днес" най-красивата българка за 2018-а Теодора Мудева. Поводът за позицията й бе коментарът на нидерландския премиер Марк Рюте, че срещу 50 евро всеки може да влезе нелегално у нас и отказът на страната да допусне България в Шенген главно заради опасения за върховенството на закона и корупцията в страната ни.
  

Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме - Снимка 2

Според бургаската красавица това е сериозен удар за репутацията на страната ни.
"Нидерландците не са ни виновни. Цялата отговорност е на политиците. Всяко нещо може да бъде поправено, стига да последват правилни действия към целта. И хората, които отговарят, да имат добра комуникация помежду си", посочва Мудева.

Миската припомни, че често ставаме свидетели на караници и бой в парламента.
"Вместо това политиците могат да използват придобитите си знания от чуждестранни университети. Интересно ми е не ги ли учат там да спазват етикета на разговора и дебата? При положение че знаят, че това се гледа от целия народ. Ето за това, когато отидем в чужбина, ни гледат странно. Основите при нас липсват", заключи Теодора.

Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме - Снимка 3

Интересна история разказа по темата италианският гуру на кухнята Лео Бианки: 
"Когато се прибирах от Италия преди години, имах рожден ден и подарих бутилка уиски на граничарите в България. Те така се зарадваха, когато видяха бутилката, че едни 50 евро за подкуп ли няма да приемат?", сподели през смях майсторът на ястията.

Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме - Снимка 4

Мнението на Бианки подкрепи и Костадин Георгиев-Калки:
"50 евро са много. Всеки може да влезе безплатно в България през дупката в оградата", споделя Коцето Калки.
По негови думи нидерландците ни спират заради корупцията в страната ни. Според него вината, че няма да влезем в Шенген, не е на всички българи, но е на тези, които управляват държавата.
"Аз не се чувствам от хората, които са част от некадърното управление. От 30 години насам ходя съвестно по митинги за смяна на управниците и в търсене нови и по-добри. Но като че ли имаме лоша карма в това отношение", заключи певецът.

Мис България: Корупцията у нас ни спира за Шенген, като разграден двор сме - Снимка 5

Своето виждане за ситуация сподели и шефът на артистите Христо Мутафчиев:
"Нидерландия има личен интерес, за да не ни допуска в Шенген. Доколкото знам, в Ротердам е едно от най-големите пристанища в Европа, като през него минават всякакви товари от и за Азия и Америка. Ако страната ни влезе в Шенген, варненското пристанище ще стане едно доста солидно европейско пристанище и ще намали притока на ротердамското, тъй като ще бъде конкурентоспособно", каза актьорът от "Хъшове" и добави, че сами не можем да си опазим границата.
Източник: hotarena.net