Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ Мирослава (Мира) Иванова не е скъсала пъпната връв с бившите си работодатели от Сдружението за модерна търговия, което обединява хипермаркетите в България. Затова темата за спекулативно високите цени, с които големите търговски вериги товарят българските граждани и допълнително помпат инфлацията у нас, много трудно си пробива път в сутрешния ефир на Нова телевизия. И, ако това става е, за да се брани позицията на хипермаркетите, разкриха пред crimesbg.com колеги на Иванова от нюзрума на електронната медия. Те са възмутени от алчността на водещата, която освен тлъстите пачки от Нова всеки месец удряла и по 4-5 бона „джакпот“ от търговските вериги.

 

Мира Иванова лапа по 200 бона на година от Нова и хипермаркетите

Преди няколко години, когато купи Нова телевизия, бизнесменът Кирил Домусчиев останал силно изненадан от парите, които тогава прибирала всеки месец Мира Иванова за два дни работа в седмицата. Тогава тя водеше сутрешния блок на медията само в събота и неделя и за 6 часа работа седмично получавала по 5 бона. Домусчиев веднага разпоредил водещата Иванова да изхвърчи от Нова телевизия. Това се случи и с репортерките Генка Шикерова и Миролюба Бенатова, които също прибираха по 5 - 7 бона на месец за няколко часа работа на седмица.

 

След уволнението й от Нова, Мирослава Иванова бе приютена в близкото до медийната група „Капитал“ на Иво Прокопиев Сдружение за модерна търговия, което обединява някои от големите търговски вериги у нас. Там Иванова станала шеф на дирекцията „Комуникации“ като условието било да получава същата заплата като в Нова.

 

След като сърбинът Драган Шолак купи цялата медийна група на Нова тв от Домусчиев, а неговият човек в България Спас Русев пое контрола, Мира Иванова бе върната като водеща. Този път обаче на сутрешния блок през седмицата. И за двойната работа – по 3 часа и половина на ден, получила двойна заплата – 10 бона месечно, шушукат из нюзрума на Нова. Допълнително към тях Мира Иванова прибирала и годишен бонус в размер между 2 и 4 месечни заплати накуп. Така само от Нова се формирала скромната сумичка от около 150 хиляди лева на година. Към тях се добавяли и месечните „джакпоти“ от хипермаркетите, за да държи Мира Иванова далеч от ефира спекулативните им цени, които съсипват българите.

 

Сега обаче водещата била подплашена за топлото си и доходоносно кресло, защото из коридорите на Нова тв все по-усилено се говори, че след провала на сделката за футболния отбор „Левски“ Шолак ще се раздели със собствеността върху медийната група, а покровителят на Мира Иванова – Спас Русев, ще трябва да си стяга куфара. Той имал и други бизнес ядове, свързани с поглъщането на Булсатком от Виваком. Русев купи Булсатком с парите на телекома, но сега Комисията за защита на конкуренцията се опъва да одобри официалното поглъщане. Така че на Спас Русев изобщо не му било до задаващата се финансова буря и рязко обедняване на протежето му Мира Иванова.

Източник: crimesbg.com