Емблематичната тв водеща Мира Добрева премина през доста тежко здравословно изпитание и все още е в „Пирогов“. Тя вече се чувства добре след операцията от перитонит и животът й е извън опасност. За пълното й възстановяване обаче ще е нужна поне половин година.

 

Медиците издават, че в продължение на два дни животът й е бил на косъм. Самата тя отбелязва, че си дава сметка, че живее втори живот.

 

Припомняме, че преди няколко дни дъщеря й Лора хвърли всички последователи на Мира Добрева в шок, заявявайки, че майка й е в медикаментозна кома и има реална опасност за живота й. Тогава тя не разкри подробности, но призова да се молят за майка й.

Ако нещата продължат да вървят по план, ще изпишат Добрева от болницата до седмица, след което възстановяването й ще продължи в домашна обстановка.

 

Преди операцията от перитонит, Мира Добрева била в отлично здраве и дори се качила до Рилските езера със семейството й. Малко след като се прибрала в София започнали да я прерязват силни болки в коремната област. Дъщеря й признава, че ако все още били в планината, когато я прорязали болките, вероятно вече нямаше да е между живите.

 

Мира Добрева след излизането си от кома: 2 дни бях между живота и смъртта

Макар хирургическата интервенция да преминала успешно, след това водещата развила инфекция, която пък довела до други усложнения. Именно това наложило да бъде въведена в реанимация и поставена под медикаментозна кома. Дъщеря й не пропусна да благодари на всички, положили усилия майка й да е все още сред живите.

 

Тя отбелязва, че майка й все още е слаба физически, но след като се възстанови сама ще разкаже за случката. Към момента се нуждае само от спокойствие и дълга почивка. По време на изпитанието до нея е бил и съпругът й Жоро Торнев, с когото все още нямат официален развод, макар да са разделени от 2 години.

Източник: Уикенд