След като това лято Мира Добрева навърши 50 години всички се питат какви планове крои занапред.

Споделя, че възнамерявала да се откъсне от предаването „Отблизо“, което е неин проект, но тъй като Боряна Граматикова излязла в майчинство й се наложило да се върне отново като водеща в собственото си предаване. Иска й се обаче да намери нови лица, които да поемат щафетата.

Твърди, че с Драго Чая са приятели от 24 години – той бил нейният идол, когато се преместила от Нова тв в БНТ. Дори й бил шеф във времето, в което работила като репортер в предаването „Чай“.

Напоследък все по-често я питат дали би се върнала отново в новинарското поприще. Мира Добрева е категорична, че това не би я затруднило след 10-годишния опит в „По света и у нас“ и 12 години в „Отблизо“. Новинарският й рефлекс все още е жив и често го използва в предаването си, но отбелязва, че не е нейна работа да определя дали е подходяща за новините. 

Категорична е обаче, че повече няма да замества никого. Ако се наложи дори е готова да напусне телевизията, но да не е по заместване. Тоест или започва ново нейно предаване, или отива на ново работно място. 

Дава си сметка, че в миналото си е допуснала голяма грешка, приемайки твърде лично и приятелски случващото се. Били й нужни 10 години, за да се промени и основна причина за това станали срещите й със столетниците. Признава обаче, че и до днес обидите й действат болезнено. 

За разлика от предишни години, тази година не може да се похвали с плаж за нито един ден. Почти цяло лято живяла в манастир. Излязла само за рождения си ден и за да води два дни сутрешния блок на БНТ. 
Твърди, че в манастира е имала едно от най-щастливите си лета. Предпочита обаче да запази в тайна манастира, в който е била, за да не осквернява хората, приели я за тяхна сестра. 
Бърза да успокои почитателите си, че не смята да става монахиня и ще продължи да води активен начин на живот. 

Съпругът й Жоро Торнев организирал страхотна изненада по повод 50-я й юбилей. От майка й, дъщеря й и дамите в екипа й получила посещение на световен цирк във Виена. Твърди, че най-доброто на възрастта й е елегантната мъдрост, която човек носи в себе си, с леко поувехнала женска хубост.

Не крие, че остаряването неминуемо е свързано с някои комплекси и би било фалш да твърди, че е обратното. При все, че организмът свиква да е на 50, душата остава млада.  
Щастлива е, че напоследък има все по-малко поводи за срам и все повече за гордост.
Припомня, че е ставала жертва на обири цели пет пъти като последния път крадците успели да изкярят само 50 лева от дамската й чанта.

Предвид прогнозите за много тежка зима твърди, че няма заделени пари за черни дни. Дъщеря й Лори вече работи, а съпругът й помага за отглеждането на сина им. Признава, че има пари да живее спокойно и да посреща нуждите си.

С мъжа й Жоро Торнев не са заедно, но не са и разведени. Живеят разделени от три години. Твърди, че днес семействата не са това, което бяха и не може да каже, че й се иска да живеят заедно. Определя случващото се помежду им като „някакво шантаво, нетипично, но съвременно семейство“. Не вижда защо ако нещо се е изчерпало, трябва непременно да се опитваш да го привлечеш.

Твърди, че вече не го ревнува и допълва, че ревнуващият е по-угнетеният и нещастният, а другият е просто измъчван. Това, че е успяла да се освободи от оковите на ревността определя като едно от най-важните неща в живота си. Зарича се, че дори и да срещне друг човек в живота си, няма да го ревнува.
Източник: Уикенд 
 

Мира Добрева: Притеснявам се да не забравя да си напомня, че остарява