Макар и с малко, бутиците в търговските центрове смъкнаха цените на дрехите. На места промоцията на облеклата е 20%, а на други – 30.

 

Преобладаващо червени са етикетите на дънки и ризи, като отново в сила е схемата – вторият чифт на половин цена. Към днешна дата среден клас джинси се търгуват за 30-40 лева, но цените на марковите не мърдат и със стотинка надолу.

Дънките с блестящи камъчета, кръпки и капси вървят по 80-90 лева, а в скъпите бутици и по 200-300 лева.

 

По-плътните карирани ризи, се предлагат на цена от около 30 лева, а по-тънките могат да се намерят и за 20 лева. Спортните мъжки ризи пък се търгуват за 15-17 лв., но качеството им е под въпрос.

 

Намаление се забелязва и при суичърите – по-обикновените вървят по 30 лв., а тези с надписи и по-модерна кройка – 50-60 лева.

 

Междинни намаления в мола, вадят дрехи от старите колекции

Въпреки намаленията не се забелязва наплив от клиенти на тези щандове, тъй като промоциите важат за по-неатрактивните стоки. Етикетите с намаленията винаги са върху старите колекции, където за да намериш нещо „свястно“, трябва да търсиш с часове, коментират потребителите. 

 

Никакви промоции няма при обувките и зимните боти, които тази година излязоха на доста солени цени и трудно могат да се открият за под 70 лева. Ботите пък вървят на цена, надхвърляща 160 лева.

Източник: Уикенд