С право голяма част от обществото е отвратено от политиката и в частност от политиците ни. 

Оказва се, че сме станали жертва на поредната лъжа, свързана с енергийния министър Росен Христов.

В официалната му автобиография е посочено, че говори свободно четири езика, но това се оказа абсолютна измислица. Енергийният министър не фигурира в списъците с членовете на престижната организация за гении. От МЕНСА-България също потвърдиха, че Христов не присъства в списъците им.

Радетелят за евтин газ също избягва да коментира въпроса къде и с колко точки е издържал теста за отличие да стане част от кръжеца на умните по цял свят, а и името му не може да бъде открито в международния сайт на организацията.

Единственият Росен, фигуриращ в списъка с членове на МЕНСА у нас, е Росен Николов. Милена Арав, която е председател на Управителния съвет на организацията у нас лично потвърди, че министърът не фигурира в списъците им като член на МЕНСА.
Тя дори не крие изненадата си, че изобщо бива представян като такъв.

Нейни колеги не крият, че дори проучили и международните списъци на организацията, за да видят дали Росен Христов не е изкарал теста за престижното отличие „член на МЕНСА“ в чужда държава, предвид биографията му, но такива данни не били открити. 

В социалните мрежи страницата на МЕНСА вече излезе с похвала как „не всеки може да стане член на МЕНСА, но всеки член на МЕНСА може да стане министър“, визирайки назначението на Росен Христов. От организацията издадоха, че ще изтрият публикацията си заради съмнителните твърдения на енергийния министър.

Арав разкри, че подобно членство дава широки възможности в биографиите и портфолиата на всеки, имащ интерес да се реализира зад граница, а след изкарания тест, членовете са длъжни да плащат членски внос. У нас таксата за тест е 40 лева като редовно се правят отстъпки за завършващи гимназисти, кандидат-студенти и дори ученици.

Христов мълчи упорито за членството си в МЕНСА, но няма данни за други акценти в биографията му. Това, което се знае за него е, че е завършил в Щатите и е представлявал голяма международна компания в Русия. Както вероятно се досещате обаче липсват писмени данни и за едното и за другото твърдение.

Самият министър упорито избягва въпросите къде е завършил и кога е работил в Русия, при все, че е описан като възпитаник на университета в Калифорния, САЩ.
Всъщност истината е, че там няма нито един университет, а около десетина академични филиала, но така и не става ясно кой от тях е завършил енергийният министър. 

Междувременно за Христов лъснаха доста любопитни разкрития от личния му живот, заедно с поклонника на мастурбацията Даниел Петканов, който е прясно разведен. Енергийният министър е имал общ бизнес за популяризиране на кампании чрез инфлуенсър маркетинг, а флагман на проекта и негови съдружници, са били Александра Богданска и Даниел Петканов.

Към днешна дата обаче атрактивното бивше семейство и министърът не работят заедно. Семейството инфлуенсъри се разделя с благодетеля си още преди време , а Христов вместо да плаща за видеа за промотиране се отдал на енергетика и плаване с катамарана си. Тъй като плавателният му съд е стар модел от 2016 г. „Lagоon 400 S2“ към момента се търгува за около 300 хиляди долара. 

Христов, който стана пословичен и заради това, че приюти в спалнята на катамарана си Саня Борисова, не коментира нито личния си живот, нито идеята му да работи с инфлуенсъри, далеч от енергетиката.
Източник: Уикенд 

МЕНСА: Росен Христов не е наш член!