Един от участниците в масовото сбиване между групи хора в квартал "Люлин" даде интервю пред НОВА ТВ. В петък 3-ма души пострадаха при инцидента. Полицията задържа част от участниците, а някои от тях вече са обвиняеми от прокуратурата.

Мелето в Люлин: Стара вражда, бой и умишлена катастрофа

След като беше блъснат нарочно от джип, Александър Стоянов остана в болница, където лекарите се опитват да спасят крайниците му. Двамата му братя, Михаил и Анджело Бериша, бяха пуснати без обвинения. Анджело разказа повече подробности относно случилото се.

Инцидентът започна около 20:00 часа на улица "Проф. д-р Александър Станишев". Дългогодишната вражда между братята Анджело, Михаил, Александър и 31-годишния Любомир Велков е ескалирала. Първо възникна скандал, след което последва ръкопашен бой, а накрая се стигна до умишлено предизвикано ПТП. Любомир, наричан "Носа", бе зад волана, споделя един от участниците в мелето.

Любомир е известен като Носа е лихвар и наркодилър според пострадалите. В продължение на 15 години той безнаказано тормози и бие хората в квартала. Откакто беше тийнейджър, имаме проблеми с него. Нещата излезели извън контрол, защото бившата му приятелка има връзка с моя брат. Веднъж, когато двамата братя се разхождали, той изскочил от колата и ги нападнал. Полицаи наоколо се намесили и предотвратили сблъсъка, разказва Анджело.

Според него, не братята му са предизвикали сблъсъка. Той разказва, че Любомир се опитал да ги блъсне, тъй като не успял да ги победи в боя.

Източник: lupa.bg