Няма да е грешка, ако кажем, че Асен Блатечки е безапелационен секссимвол. И той обаче като учителя си Стефан Данаилов – Ламбо, далеч не разчита единствено на обаянието си, а влага упорит труд и разбира се талант в ролите си на сцената и пред камерата.

 

Почитателите му, са наясно, че той е част от актьорския състав в „Есента на демона“. В този ред на мисли, Блатечки споделя, че се сработил много лесно с останалите си колеги и определя снимачния процес като страхотно изживяване. Относно добермана му Арес – той пътува навсякъде с него и тичал напред-назад, та накрая се снимал и в сериала. Освен това, именно с кучето, режисьорът на продукцията виждал персонажа на Блатечки завършен.

 

Случвало му се е да снима и по 48 часа, без прекъсване. Признава, че дремвал между дублите. Твърди, че ако човек не се взема много насериозно и си дава сметка, че работата му е само да създава добро настроение на хората, тогава я възприемаш като игра и не се изморяваш. Посочва за пример децата, които си играят по цял ден, така и те актьорите… И въпреки наличието на напрегнати моменти, си дава сметка, че все пак това не е миньорски труд.

 

Споделя, че след 48-часов труд, са му достатъчни 8 часа сън, за да е отново на линия свеж и зареден. Отбелязва, че нито му е трудно да е режисьор, нито пък актьор, но допълва, че първото е по-отговорно. За разлика от мнозина, той е категоричен, че не се е лишавал от нищо заради професията си – дори напротив. Отбелязва, че е в тази професия по една-единствена причина и тя е, че на самия него  му е много приятно да работи именно това.

 

Разбира се, налагало му се е да прави сериозни промени във външния си вид заради роля и посочва, че това е част от професията.

След като на 22 март навърши 53 години, е категоричен, че възрастта е просто цифра и допълва, че вече не би направил някои от глупостите, които е вършил на младини, но припомня, че до 40 мъжете общо взето са си деца и правят разни хлапащини.

От малък си е дал сметка, че е много хубаво са се грижиш сам за себе си и да не зависиш от други. Макар да е по-изморително и отговорно, оставаш свободен и независим.

 

Преди 2 седмици изкарал мотора и когато е в София, не слиза от него. Съжалява, че не му остава време за спорт в зала и все по-често тренира у дома. Има си чували, боксова круша и когато е сам в къщи или останалите вече са по леглата, тренира.

 

Категоричен е, че когато един човек ти дава любовта, от която имаш нужда, НЕ ревнуваш, тъй като няма защо. Бърза да допълни, че е готино да знаеш, че някой изпитва малко ревност към теб – това все пак означава, че те обича, но стигне ли се до крайност, вече е разрушително. Казва го от собствен опит – като по-млад, когато страстите са горещи, е ревнувал лудо. 

 

Когато е влюбен, несъмнено се променя – на всяка възраст по различен начин, но общото е, че във всички случаи „изтъпява“. Дава си сметка, че когато хората се влюбят, рязко оглупяват и той разбира се не прави изключение от това правило.

Твърди, че приятелката му Елеонора Янакиева, успяла да го спечели с всичко – тя е неговият човек. Когато я видял за пръв път си дал сметка колко е красива. Трябвало им малко време да се поопознаят, да си поговорят и заживели заедно. Тогава осъзнал, че тя е жената за него.

Категоричен е, че макар да е било любов от пръв поглед, това далеч не означава, че отсрещният е твоят човек и не гарантира, че другият също се е влюбил в теб. Дал си сметка, че с Елеонора са един за друг половин година след първата им среща и подчертава дебело, че е много щастлив с нея.

 

Признава, че брака не го разбира много, много – нито се съпротивлява, нито му е привърженик, но не смята, че един подпис би могъл да промени нещо. Дори напротив – според него той само усложнява нещата, ако двама души решат да се разделят.

 

Изхвърлил от живота си традиционните цигари преди 5 години и сега е на бездимни. За съжаление обаче това се отразило на теглото му и към момента е 100 кг. при нормални за него 90-92 кг. Странно му е, че след като спрял цигарите, целият се надул, макар да няма шкембе.

За Великден с Елеонора планират да заведат Борил и Сашко (нейният син), които са на една възраст на Дисниленд.

Източник: Уикенд