В настоящия сезон на предаването „Бригада Нов дом“, действащи лица са спецът по ремонтите Калин Евтимов и бригадата му строители. Тази година акцентът пада върху преобразяване на къщи, а не на панелни апартаменти.

 

36-годишният жител на Долна Диканя Калин Евтимов е женен за украинка, която също като него е бивша хандбалистка. Признава, че се притеснявал дали бригадата му ще успее да се справи с ремонтите в рамките на 5 дни, което е изключително кратък период. Сега вече си дава сметка, че първоначалните му притеснения, били неоснователни и бригадата се справя отлично.

 

Не крие, че работата е много интензивна и по време на ремонта, трябва да се съобразяват с куп неща. Понякога им се налага да се трудят по 17 часа дневно, но е рядкост да работят по по-малко от 12 часа.

Димитър – най-новият в бригадата, се присъединил към тях няколко месеца, преди да станат част от предаването. Евтимов отбелязва, че и в реалния живот правят вътрешни ремонти и извършват строително-монтажни дейности.

Калин се занимава с извършването на ремонти от 6 години, със Симеон, са заедно от 5 години. Иначе Евтимов бил зает в строителството и различни ремонтни дейности още от тийнейджърските си години, когато поработвал, за да изкара някой лев.

 

Няколко пъти вече му се е случвало да пада от двуметрова стълба, но досега не е имал сериозни контузии. За сметка на това пък се е порязвал с флекс, но за щастие раната не била дълбока, затова първо приключил с планираната работа и едва след това отишъл да го зашият.

 

Според думите му, комуникацията им с Мария Силвестър върви във възходяща линия, на моменти чувството й за хумор е сходно с неговото. Когато всички са изморени, тя винаги е насреща и могат да се пошегуват с нея, или пък тя с тях, за да разведрят обстановката.

 

От хандбала се отказал, когато станали шампиони и спечелили купата с отбора на Шумен. След това се отдал на други предизвикателства в живота. Не пропуска да отбележи, че и този спорт като много други у нас, не е добре финансиран, а и като цяло не върви, затова не можел да се прехранва само с него. С годините са натрупали операции, фрактури на ръце и крака, почти няма част от тялото му, която да не е била контузвана от хандбала, който е доста груб спорт.

 

С половинката му Ани се запознали в Кипър през 2010 г., където и двамата играели хандбал за един местен клуб. Много бързо разбрал, че тя е неговият човек и шест месеца по-късно й предложил брак, а след година вдигнали и сватба. Към днешна дата съпругата му работи като маникюристка.

 

Предвид, че жена му е от Украйна, в началото имали проблем с комуникацията, покрай което възниквали и доста забавни ситуации. Като един джентълмен му се наложило бързо да научи руски – за половин година постигнал прилично ниво и вече можели да водят нормални разговори. Днес вече си говорят на български, а след като се родила дъщеря им, решили, че с нея ще комуникират изцяло на руски.

 

Построили си вила в Долна Диканя с идеята да я посещават през уикендите, но толкоз много им харесало, че останали да живеят там. Не смята, че София може да им даде такъв комфорт. За него е важно да има природа наоколо, да има къде да се разходят, да може да си закачи лодката за колата и след 5 минути да е на язовира за риба… Двамата със съпругата му работят в София, но големият град не им липсва.

Източник: Уикенд