България прие така топло украинските бежанци преди 10 месеца, а те й се отблагодаряват с тормоз над местното население. Това става ясно от разказите на потърпевши.

Украинците, които са дали над 10 хил лв., за да минат границата ни, отказват да работят, защото ги мързи. Затова преживяват чрез обири и кражби.

Някои от тях са криминално проявени дезертьори от армията. Такива са например Руслан Дубровски и Денис Шейтанов, които в момента се намират в ареста, обвинени в многобройни обири, донесли им над 100 хил. лв.

Те обаче далеч не са единствените. Докато стоят арестувани, техни сънародници продължават делото им и крадат на воля. Най-масово се граде по Черноморието, тъй като там е съсредоточен най-голям дял от бежанците.

Най-засегнатите градове са Варна и Бургас, понеже на всичкото отгоре украинците са нагли и искат да живеят в голям град, не се задоволяват с Несебър или Созопол.

Една от потърпевшите е 69-годишната варненка Тонка Андреева. Тя разкрива, че около Траката и Виница в морската ни столица почти не е останала къща, която да не е била „посещавана” от украинци.

Те нахлували предимно нощем и започвали да претърсвят всичко във въпросния дом. Обръщали цялата къща с краката нагоре, изпразвали гардероби, шкафове, всичко, само и само да намерят нещо ценно.

Една от жертвите се оплака пред медиите, че са й задигнали 5 кг. злато, събирано дълги години. После една част от него е било открито в заложни къщи.

Украинците отмъквали и всякаква техника, която после препродавали. Телевизори, лаптопи, дори съдомиялни и микровълнови фурни.

Масовият украински крадец е с профил между 40 и 50 г., висок и снажен, с криминално минало в родината си. Въпреки че е закоравял престъпник, него го е страх да отиде на фронта и затова е в България.

Жените не са на много по-високо ниво от мъжете. Те пък се отличават с разюзденото си поведение в леглото. Има информации за много украинки, които си лягат с всеки срещнат по морето, докато мъжете им са на фронта.

След Варна и Бугас сериозно засегнати са Пловдив и София. В столицата обаче все още украинската престъпност се вихри само в някои райони.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com