Мария Сапунджиева е тазгодишният лауреат на приза „Златен Кукерион“ в категория „Най-добра женска роля“.

 

Макар предаването „Пълна лудница“ да бе спряно преди цели 10 години, срещайки я по улицата, хората все още я наричат Мама Божка. Надява се хората да са разбрали смисъла на образа й и с каква цел го е изградила. Съпругът й – художникът Георги Попов е категоричен, че с този образ е направила женския вариант на Бай Ганьо, за което я поздравил.

 

Мария Сапунджиева: От татко знам, че умирането е нещо хубаво

Душата й била тази, която я накарала преди години да стане артист на свободна практика.

За изненада на всички обаче определя себе си като тъжен човек, познаващ болката. Преди години, час след като получила обаждане от сестра си, която й съобщила за кончината на баща им, Мария играла комедията „Откачената фамилия“. Макар да й било много трудно, била на сцената заради баща си.

 

Професорът й в НАТФИЗ я научил навремето, че щом влезеш в театъра и затвориш вратата зад себе си, оставяш всички сериозни проблеми във външния свят. Понякога й се е случвало да има толкоз сериозни проблеми, че да й се иска да изиграе три пъти едно и също представление, само и само да не й се налага да се връща обратно в реалността.

 

Не крие, че е изпадала в депресия и допълва, че това е често явление при творческите личности. Когато иска да остане съвсем сама, отива в къщата им в с. Ковачевица, където остава сред природата.

 

Споделя, че от 15 години насам прави прочистващи програми два пъти годишно. Вероятно на това се дължи и свежарския й вид. Режимът й е назначен от д-р Георги Гайдурков и по този начин засилва имунната си система.

 

Преди години попада в много опасна ситуация – такси не успява да спре навреме през зимата и тя попада под него. Возилото я влачило няколко метра. Твърди, че се е отпуснала, защото се сетила за думите на баща й, че умирането е нещо хубаво.

 

Докато бил жив, баща й на няколко пъти лежал в интензивното отделение и бил между този и онзи свят. След като медиците го връщали обратно към живота с електрошокове, споделял, че смъртта е нещо много приятно, но връщането обратно боли.

 

След като големият й син се ожени през 2020 г., през септември Мария Сапунджиева очаква да стане баба на момиченце. През смях споделя, че все още може да се спуска по пързалките, заедно с детето, така както го правела със синовете си.

Източник: Уикенд