През тази година се навършва половин век от старта на соловата кариера на Маргарита Хранова.

Тя обаче признава, че за съжаление няма да има голям концерт по този повод и допълва, че не е отбелязала и навършването на 70 години. Освен, че самата организация е трудна, са нужни много средства, както и стабилни спонсори, които напоследък не се намират лесно.

В началото на този месец е била премиерата на новия им проект с Орлин Горанов „Златните песни на Златния Орфей“ на Държавна опера – Бургас. Изпълняват популярните песни, спечелили призове на фестивала, както и такива, които не са били сред наградените.

Отбелязали голям успех и с проекта на Игор Марковски – „Пеещи артисти“.
Немалко са и изявите й с Представителния ансамбъл на въоръжените сили към Национална гвардейска част.

Все още предпочита да изпълнява трудни песни и смята, че често й възлагат именно такива заради гласовите й качества и професионализма й.
Енергията черпи от там, че това, с което се занимава я прави щастлива. Освен това получава и страхотен заряд от контакта с публиката.

Разкрива, че се нуждае от доста време след участие, за да свали адреналина. След края на всеки концерт, има нужда да седне и да си почине. 
Пенсионерка е от 3-4 години, но пенсията й след последната актуализация е около 500 лв. Заради това се моли никога да не й се налага да разчита само на нея. 

През февруари си счупила ръката при доста нелеп инцидент. Оперирали я и й сложили пластина, но Маргарита Хранова е категорична, че операцията не е била успешна. Ръката й стои като вдървена, но предполага, че това може да е от пластината, която трябва да махне след година. 

Гледа да не прекалява с храната и залага на по-леки и здравословни храни, но е категорична, че спортът не е нейното. Освен това не обича и да гладува, а има нужда да свали няколко килограма. 

Твърди, че когато сложи край на професионалните си ангажименти, може да се премести да живее в къщата си в Попово, но за момента това не е опция.
На въпроса дали се замисля как би се чувствала на 80 години, Хранова отговаря, че ако е здрава, ще има същия заряд и енергия, каквито и сега, защото певците са борци, свикнали да живеят на колела.
Източник: Уикенд

Маргарита Хранова: Само с пенсията не се виждам!