Макар вече навършила 71 години, естрадната легенда Маргарита Хранова все още кипи от енергия, въпреки множеството травми и факта, че е фиксирана с пластина и пирон.

 

Обикновено отбелязва Цветница вкъщи, но тази година по изключение ще посреща гостите си в заведение, тъй като през деня е ангажирана. Винаги й доставя огромно удоволствие да приготвя храната за празничната трапеза. Гостите си гощава с множество разядки, салати и още цял куп вкусотии като съобразява менюто, тъй като има и такива, спазващи Великденския пост.

 

Маргарита Хранова: Насочвайки се към музиката, България изгуби в мое лице един добър инженер

За Великден обаче винаги е у дома с децата и внуците си. срещат се с родителите на снахите си, а когато били по-млади със съпруга й ходили да обикалят и църквата в полунощ, каквато е традицията. От няколко години насам обаче си палят свещичките у дома.

 

Категорична е, че не подкрепя никоя партия или пък политик, просто си върши работата като пее за народа. Работи по няколко нови проекта, а и покрай нея непрекъснато се случва нещо ново, което я радва. Като най-изстрадана след 51-годишната си музикална кариера определя песента си „Устрем“. С годините тя се е превърнала и в нейна визитна картичка.

 

Не полага особени усилия за гласа си, но не обича газирани напитки. Когато е болна мълчи за известно време, за да възстанови гласа си. Само няколко дни по-късно гласът и вече е нормализиран.

Не е от хората, които се страхуват от старостта, тъй като е наясно, че това е ходът на живота. Надява се да е жива и здрава още дълго време, за да може да продължи да работи.

Има две сериозни фрактури – на ръката и на коляното си. На едното място има пластина, а на другото – пирон. Моли се да не й се случват по-сериозни инциденти. Искрено се надява да не й се налага да разчита само на пенсията си, която, както и на всички останали музиканти, е доста мизерна.

 

Признава, че след опустошителното земетресение в Турция се страхува още повече от такива природни катаклизми, но в същото време е наясно, че човек не може да избяга от съдбата си.

Към днешна дата не би приела да участва в риалити формати.

Смята, че ако не бе станала певица, вероятно е щяла да се занимава с инженерство, дизайн или строителство, тъй като земята и природата, които много я уравновесяват.

Източник: Уикенд