Съвместна акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция по приходите неутрализира престъпна група за източване на ДДС и корпоративен данък от държавата. Преди минути на брифинг служители на ГДБОП и НАП разкриха как точно е действала бандата, ощетила държавата с минимум 9 млн. лв.

 

От обясненията на разследващите стана ясно, че при акцията е иззет лъскав автомобил. Става дума за джип "Рейндж Роувър". Колата се е водела на една от фирмите, участвали в източването на държавната хазна.

 

Запознати от службите разкриват, че автомобилът всъщност се е управлявал от лице, което по документи няма общо с фирмите. Това е независимият депутат от кръга на Ахмед Доган - Джейхан Ибрямов.

Джейхан Ибрямов отиде със същия автомобил на среща с Ахмед Доган в Росенец

 

Последният беше изловен да пристига със същия джип за една от срещите с почетния председател на ДПС в летните му сараи.

 

След акцията на ГДБОП и НАП обаче автомобилът е иззет, за да не изчезне.

 

Разследващите предполагат, че колата е закупена с пари от престъпна дейност на ОПГ-то. На този етап не става ясно има ли Джейхан Ибрямов връзки с бандата и защо използва колата за лична, като с нея дори навестява почетния председател на ДПС.

 

Разкритията резонно повдигат въпроса дали Ибрямов и останалите от кръга около Доган не са разпъвали политически чадър над престъпници, източвали държавната хазна?

 

И дали иззетият автомобил не е подарък за закрилата, която ОПГ-то е имало от 2021 г. досега?

Видеото можете да видите ТУК.

Източник: pik.bg