Запознати коментират, че мафиотската екзекуция на Алексей Петров е или отмъщение или пък с цел прикриване на следите, водещи към поръчителите на жестокото убийство на висаджийския бос Красимир Каменов – Къро. Припомняме, че той бе ликвидиран показно в имението си в Кейптаун на 25 май т.г., заедно със съпругата му Гергана Кочанова, бавачката Слава Сергиева и бодигардът Деян Генов. Това е основната версия, по която работят криминалистите след покушението над Трактора.

 

В сряда 16 август, около 12 ч. на обяд бившият командос, силов застраховател и настоящ могъщ бизнесмен с огромно задкулисно влияние в службите за сигурност и в правителството на Николай Денков, беше застрелян от наемен убиец в гориста местност над софийския квартал „Драгалевци“ в близост до витошкия лифт.

 

61-годишният Алексей Петров е бил причакан в засада от килъра си, докато се в разхождал по витошката пътека в компанията на 48-годишната Мирослава Михайлова и придружаван от трима бодигардове. Охранителите не са успели да отвърнат на огъня, макар да са били въоръжени, тъй като са се движили на около 20 метра след началника и придружителката му, която беше откарана в кома и с опасност за живота в „Пирогов” с огнестрелна рана в гръдния кош. Алексей Петров е застрелян с куршум в главата, минал през слепоочието му, като според първоначални данни килърът е стрелял с автоматично оръжие.

 

Известно е, че убиецът на Трактора е бил облечен в камуфлажни дрехи и че е произвел поне два изстрела – фатален куршум, пратен в главата на Алексей Петров и още поне един изстрел, предназначен за придружителката му. Мъжът, убил Алексей Петров, се е придвижвал на велосипед. Според запознати килърът е мъж на неопределена възраст, среден на ръст, с нормално телосложение – нито атлетично, нито слабо. Той е карал спортен велосипед тип „байк“ по алеите в „Драгалевци“ и бил с характерната спортна екипировка и защитна каска на главата. Това е и причината никой да не се усъмни в него и тримата бодигардове на Алексей Петров, които били наблизо и се озъртали за евентуални похитители, да не го неутрализират.

В района непрекъснато имало колоездачи и присъствието на поредния не се сторило ненормално на охранителите.

 

Мафиотското убийство на Алексей Петров – отмъщение за Къро?

Така велосипедистът килър се приближил буквално на сантиметри до Трактора, който ходел в компанията на 48-годишната Мирослава Михайлова и оживено обсъждал нещо и в движение извадил автомат. Произвел е два изстрела от много близо – единия в окото на Алексей Петров, който се оказал фатален, и втори в тялото. След това стрелял и по жената. Докато бодигардовете се опомнят, велосипедистът духнал в гората с бясна скорост.

 

Макар и ранена, Мирослава събрала сили и се обадила на 112 около 12,20 часа и подала сигнал. Тя запазила съзнание около половин час и дала точно описание на случилото се и на похитителя. Малко по-късно изпаднала в безсъзнание и е отведена в „Пирогов”, където лекарите все още се борят за живота й.

 

Няколко независими един от друг източници твърдят, че през последната година Трактора често се е разхождал из Витоша в компанията на Мирослава, за която слуховете гласят, че е била актуалната му любовница.

Алексей Петров е официално женен за Мариана Петрова, но за него се знаеше, че от поне десетилетие живее на семейни начала с Ива Павлова, също заемаща ръководен пост в „Лев Инс“. Според криминалисти ангажирани в разследването, Алексей Петров и дамата, която го е придружавала, са имали уговорен обяд за 13 ч. в ресторант „Воденицата“.

 

Минути след екзекуцията на Алексей Петров в планината МВР и прокуратурата блокираха пътя за хижа „Алеко“, а десетки полицаи с мотоциклети предприеха щателно претърсване на района. Лобното място на Трактора беше посетено от главния секретар на МВР Петър Тодоров, шефовете на СДВР и националната полиция Любомир Николов и Атанас Илков, както и началника на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

„Работи се по няколко основни версии - поне 5 на брой, сред които са бизнес конфликт, лично отмъщение и мафиотска вендета“, коментира столичен криминалист, ангажиран в разследването.

 

Според една от версиите Трактора е ликвидиран заради Къро като засега няма яснота дали убийството е поръчано като отмъщение за жестоката екзекуция на Красимир Каменов, или за да бъде скъсана връзката между поръчителите на екзекуцията на висаджийския бос с действалия като посредник Алексей Петров.

Неофициално се твърди, че убийството на Красимир Каменов – Къро е било уредено от България заради намерението на висаджийския бос да свидетелства пред федералните служби в САЩ за връзки на високопоставени политици с криптокралицата Ружа Игнатова, която се води безследно изчезнала от години. Твърди се, че Къро е трябвало да даде показания, подкрепени с документи чрез конферентна връзка с федерални агенти от САЩ като контактът бил направен от укриващия се в Дубай с 18 повдигнати обвинения хазартен могул Васил Божков.

 

Заради това се пристъпило към спешни действия, а със задачата да подсигури замлъкването на Къро бил натоварен Алексей Петров. Той пък възложил поръчката на своите някогашни колеги от отряда на баретите – Дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов, които дълги години се укриваха от родното правосъдие в ЮАР.

 

На 25 май т.г. Красимир Каменов – Къро беше показно ликвидиран в имението си в Кейптаун, Южна Африка, от екип наемни убийци, нахлули с взлом с брониран микробус с фалшиви регистрационни табели и затъмнени стъкла в баровския дом на висаджийския бос. Убийците са били 9 човека, всички облечени с фалшиви униформи и шапки на американската служба за борба с трафика на наркотици ДЕА. Неофициално се твърди, че част от килърите са били българи, живеещи от години в ЮАР и работещи за Братя Галеви. Друга информация обаче гласи, че мократа поръчка е възложена на албанци като за нея били платени 51,5 млн. долара.

Килърите опразнили и блиндираната каса на Красимир Каменов – Къро и оттам отмъкнали важни документи.

 

Само седмица след бруталния разстрел на Къро в ЮАР, Дупница беше разтърсена от мистериозната смърт на Ангел Христов от тандема Братя Галеви, който се водеше в неизвестност повече от 10 години. Според обявлението на близките на Ангел Христов той се прибрал на 2 юни късно черта в имението си в Ресилово, но след среща със своите роднини силно се развълнувал и починал от инфаркт. В ъндърграунда обаче върви упорит слух, че Ангел Христов е бил убит чрез инжектиране на отрова която е спряла сърдечната му дейност и че всъщност трупът му е бил докаран в Дупница, а не както официално се твърди – че е издъхнал в имението си в Ресилово.

 

И до днес не е ясно кога и как Ангел Христов се е прибрал в България, като битува версията, че той заедно с партньора си Пламен Галев е напуснал ЮАР веднага след разстрела на Къро поради опасения, че двамата могат да бъдат задържани от полицията в Южна Африка във връзка с екзекуцията на висаджийския бос. Смята се, че Пламен Галев е отпрашил към Дубай, а

Ангел Христов се е върнал в България на 29 или 30 май, за да намери смъртта си на 3 юни. Не е известно с кои хора се е виждал той след тайното си пристигане в България.

 

На погребението му обаче много от опечалените бяха категорични, че Брат Галев не е умрял от естествена смърт, а е бил ликвидиран чрез изключително рядка отрова, която не може да бъде идентифицирана.

 

„Едва ли някога мафиотският ребус, обвързващ убийството на Къро, инфаркта на Ангел Христов и екзекуцията на Алексей Петров ще бъде разплетен. Има различни версии, някои от които взаимно изключващи се, но общото е едно – трите случая са взаимно свързани“, убеден е столичен антимафиот. Той самият е склонен да приеме за меродавна версията, че Алексей Петров е ликвидиран за отмъщение от хората на Красимир Каменов – Къро, а не за да бъде скъсана връзката с поръчителя на бруталното мафиотско убийство на висаджийския бос в ЮАР.

И намира за смехотворни твърденията, че екзекуцията на Трактора е била, за да се осуети триумфалното му завръщане в ДАНС.

Източник: Уикенд