Не веднъж и два пъти Любо Киров се е срещал очи в очи със смъртта, но винаги някак си успява да се измъкне от хватката й.

Някои от случките, при които се е озовал на ръба на живота наистина са толкоз необикновени, че подсилват смирението и вярата му.

Любо Киров, който на 26 октомври ще навърши 50 години винаги е бил сред изпълнителите, намиращи време за благотворителни каузи и инициативи. Помагал е многократно на колеги и дори на непознати, без дори да го изтъква.

Преди години му се спукал апандиситът, а той дори не разбрал и така се стигнало до перитонит – възпаление на всички вътрешни органи. Докато бил в реанимацията, „говорил“ с някакъв човек, но след това медицинската сестра му казала, че не съществува такъв.

Претърпял тежка катастрофа, а заедно с него в автомобила била и майка му. Като по чудо двамата се разминали само с леки натъртвания, макар самият той да признава, че смятал, че това е краят. 

Години по-късно, когато вече е известен певец, претърпява и тежка катастрофа на АМ „Тракия“. Отново се разминал само с леки наранявания и уплаха и дори продължил към Бургас, където имал концерт.

Инцидентите му на сцена, след които влизал в болница с тежки счупвания също не са един и два. 
Освен през множеството физически, певецът е преминал и през доста душевни изпитания. Споделя, че в такива моменти предпочита да се затвори в себе си, заключва се в дома си, не излиза навън и не отговаря на телефонни позвънявания. След като се съвземе не коментира нищо, защото не смята, че е редно да натоварва хората със себе си.

Не отрича обаче, че най-тежко му било, когато внезапно губи баща си. Върху неговите рамене паднала огромната отговорност да се грижи за майка си и сестра си като мъжът в къщата. Макар никога да не се е оплаквал, споделя, че не им е било лесно. Заедно обаче се справили, тъй като винаги били много сплотени.

За себе си певецът споделя, че повярвал в Бог не покрай някое събитие, а постепенно, задавайки си екзистенциални въпроси. От изучаването на теология пък се научил да не приема за даденост, когато направи нещо добро да очаква то да му се върне. 
Източник: Уикенд 
 

Любо Киров е спасяван неколкократно от хватката на смъртта