Динко Вълев от Ямбол, който преди години нашумя с акциите си по залавяне на нелегално преминаващи границата бежанци, напоследък отново попада в полезрението на медиите покрай рисковете, съпровождащи бизнеса му и с разобличаването на просяк-измамник пред хипермаркет в Равда. Заради саморазправата му с наглеца, 36-годишният ямболия дори лежа за кратко в ареста.

 

Разказва, че по време на въпросната случка отивал с жена си да купи храна за работниците си. Хвърлил 30 стотинки на просяка, защото само толкоз имал в брой в себе си, а той на свой ред се възмутил каква кола кара, а колко малко пари му дава. Тези му думи усъмнили Динко, защото болен човек не би изрекъл подобно нещо. Затова заръчал на жена си да снима, докато принуждавал наглеца да стане от инвалидната количка.

 

Припомняме, че органите на реда се самосезираха и Динко бе вкаран в ареста, откъдето пък бе освободен срещу сумата от 5 бона заради сериозни здравословни проблеми. Според думите му имал пирон в крака и адски болки в кръста. След престоя му в ареста, кракът го заболял още повече и се подул.

 

Ловецът на бежанци Динко Вълев след освобождаването си под гаранция: Като умра за България, ще ме оценят още повече!

И макар да предложи работа на просяка е убеден, че той няма да отиде да се трепе при него, защото на ден изкарва 300-400 лева от просия – сума, за която трябва здраво да се потруди, ако е на заплата.

 

Делото за определяне мярката за неотклонение на Вълев ще се гледа на 14 август. По този повод казва, че ако го осъдят, значи така е трябвало да стане. Категоричен е, че това, че показва на хората как някои ги лъжат нагло, гледайки ги в очите, не го прави лош човек. Пита се обаче, както и още много други хора защо държавата не вземе някакви мерки. Защо органите на реда задържат него, вместо измамника?!

 

За себе си казва, че за разлика от 90% от патриотите, ако утре стане война, е готов да даде живота си за родината си, а тези т.нар. патриоти, ще се скрият в миши дупки. Убеден е, че ако умре за България, ще оживее, защото ще го оценят още повече.

 

По повод инцидента с негов камион на АМ „Тракия“, Динко отбеляза, че ако беше на някого другиго, нямало да се шуми толкоз и допълни, че през септември очаква още 100 камиона – американски репатраци за 10 млн.

 

Категоричен е, че на някои хора очевидно им изнася да лъжат за него. Подчертава, че всяка година плаща 50 бона данъци на държавата и допълва, че няма никакви задължения, тъй като в противен случай не би могъл да участва в търгове.

Източник: Уикенд