На заклетите фенове на ободрителната и ароматна течност – кафето, не може да не им е направило впечатление, че през последните няколко седмици цената му в чашка скочи на 3.50-4 лева в приличните столични сладкарници, бистра и ресторанти. До неотдавна то струваше между 2.80 – 3 лева, а на по-скромните места се намираше и за по 2.50 лв. Към днешна дата обаче дори и в скромните заведения е невъзможно да пиете кафе под 3 лева.

 

В същото време веригите магазини с напитки и цигари продължават да предлагат кафе на крак срещу 1.50, но пък тръгнаха масови измами с марките, от което се оплакват редица потребители.

Въпреки твърдението на продавачките, че зареждат машината с „Лаваца“, в крайна сметка клиентите получават блудкава напитка, която е много далеч от италианското кафе.

 

Факт е, че по будките и небезизвестните вериги магазини, масово мелят най-долнопробните и евтини зърна и дори най-слабият кафеджия усеща колко неприятна напитка консумира.

Разбира се клиентите също трябва да са наясно, че е невъзможно срещу 1.50 да очакват „Лаваца“, „Илли“ или пък други доказани марки от ободрителната напика.

 

В магазините обаче пакетите кафе все още се търгуват на старите цени. Така например опаковка „Давидоф“ струва 15 лева, „Лаваца“ – 12-15 лева, а по-евтините марки се намират и за 7-8 лв. за 500 грама. Разбира се има и доста по-евтини от тях, но пък не можете да им се доверите, че ще ви ободрят, а най-малко биха ви доставили удоволствие от консумацията им.

Източник: Уикенд