Макар от кончината на екранната половинка на Лора Крумова – Милен Цветков да изминаха повече от четири години, тя все още мисли за него. Приятелството им започва тъкмо на работното място, като бързо се пренася в живота и след края на съвместната им работа.

 

„Заобичах го. Милен някак си ми остана в душичката и до ден днешен си мисля непрекъснато за него”, призна Лора Крумова в интервю за подкаст на Нова тв по повод 30-ия юбилей на телевизията.

Лора Крумова и Милен Цветков стават тандем през 2009 г., когато започват да водят сутрешния блок „Здравей, България”. Още от самото начало журналистката била повлияна от колегата си. Допреди това Лора водеше сутрешния блок с Георги Коритаров, от когото се учила на дълбочина в анализите си. С идването си пък Милен Цветков веднага започнал да разбива представите на Лора за това какво е журналистика.

Даже й се подигравал, че иска да е сериозен журналист. Една по една той счупил всички граници, които тя имала до този момент в професионално отношение, докато, както водещата изтъкна, не започнали да живеят в ефир.

Превърнали се в малък „Биг Брадър", което съвсем естествено довело и до допускането на някои гафове. Лора обаче си ги обича, защото тъкмо те показвали, че нямало граници, които да не могат да бъдат преминати, защото това е животът.

 

„С него имаше тази естественост", сподели Крумова за Милен Цветков. Въпреки че работели със сценарий, водещият съумявал да придаде естественост на начина, по който се случвали неполитическите разговори в предаването.

„Това беше негова запазена марка – да разбива границите”, изтъкна водещата. До голяма степен Лора се опитва да привнесе тази естественост в своето предаване „На фокус”, което води в ефира на Нова тв от септември 2021г. Сред гостите в първото издание на предаването бе Боян, синът на покойния й колега.

 

Лора Крумова и Милен Цветков работят само около година заедно като водещи на сутрешния блок на Нова тв. Все пак времето се оказва достатъчно журналистиката да бъде повлияна от колегата си, а и за да станат близки приятели. „Голяма драга, както каза Камен Воденичаров. Милен е човек, който в спора намира отговорите, и е много директен. Може би съм го казвала, но той е градски келеш от най-хубавите, човек, който има морала да води битка", изтъкна Лора, като допълни, че битката на Милен всъщност била общовалидна за всички.

 

Не пропусна да спомене и ценностите, които колегата имал, като човешко същество. „И е много артистичен и много гениален в начина, по който говори. Не можеш да видиш техниката. Да усетиш техниката зад това, което той прави като спектакъл в разговорите си, но я има. Той не започва със загряване в разговора. Той е загрял разговора в секундата, която той започва”, сподели още Лора Крумова. За отношението й към Милен Цветков е показателно и това, че говори за него, като че не си е отишъл.

 

Лора Крумова е на екран от 2000 г., но днес се определя не като журналист и телевизионер, а като майката на Явор и Мина. „Това е моят свят извън работата ми”, сподели водещата, която на 19 август ще празнува 45-ия си рожден ден. В личния си живот Лора е и пътешественик. Налага й се покрай заниманията на мъжа й Сотир, който е инструктор по сноуборд, а през топлите месеци води сърф училище.

Лора умее да кара ски, но е почитател на уиндсърфа и не пропуска да практикува хобито си през летните ваканции. Водещата не е професионалист, но има техника. „Даже когато раждах първото си дете, имаше момент, в който трябваше да ми бият упойка, и ми казаха: „Сега не мърдай и си мисли за нещо хубаво!”. И аз си мислех, че карам сърф. Много е хубаво, може би защото си близо до природата по един начин, който... за момент подчиняваш до някаква степен стихиите около теб – море, вятър”, сподели Лора Крумова.

 

КУПИЛА СИ КЪЩА ДО ПРАВЕЦ

Лора Крумова си купила къща в село близо до Правец. Не с идеята един ден със семейството й да живеят за постоянно там, а за да имат вила, в която да релаксират през уикендите.

 

Лора отдавна мечтаела за къща на село, тъй като е градско дете. Бабите и дядовците й също, макар че в поколенията назад има и такива, които не са от столицата. Само че Лора нямала имот в провинцията, нито пък родителите й. Затова водещата се втурнала да си търси такъв още в периода, в който водеше сутрешния блок на Нова тв. Всеки ден след края на „Здравей, България" Лора се качвала в колата си и потегляла без предварителен план да си търси селска къща.

 

Посетила доста села близо до София, но си намерила идеалната вила. Родителите й днес садят зеленчуци в двора, така че Лора и семейството Й ядат вкусни домати и краставици през лятото. Самата водеща пък засадила доста дървета около къщата си. „Някои от тях кръстих на децата си, като кръстихме тях", разкрива Лора.

Източник: Уикенд