Петте пистолета, собственост на застреляния Алексей Петров, са били иззети от МВР с приемно-предавателен протокол. Припомняме, че Трактора бе застрелян на 16 август т.г. от наемен убиец.

 

Огнестрелните оръжия на застрахователния бос и бивш съветник в ДАНС и закупените боеприпаси към тях, са били предадени в софийската дирекция на служба „Контрол по общоопасните средства“ (КОС) към МВР от вдовицата му Мариана. Предаването на оръжията се е забавило необичайно дълго време, тъй като един от пистолетите не можел да бъде открит от семейството на Трактора. В крайна сметка оръжието било открито в каса в един от неформалните офиси на фирма под контрола на бившата барета.

 

„Съгласно закона пистолетите ще се съхраняват в МВР и ако някой има желание да ги закупи от вдовицата на Алексей Петров, ще трябва да дойде с нея в служба КОС към МВР, след като преди това си е изкарал разрешително за огнестрелно оръжие”, коментира представител на полицията.

 

Липсвал един от пистолетите на Алексей Петров

На името на Алексей Петров приживе са се водили регистрирани два модела пистолет „Глок“, сред които и четвъртата генерация на спецоръжието „Глок 32-357“. Трактора е разполагал и с „Макаров“, с пистолет „Барета“ и последния модел от револверите с барабан „Смит и Уенсън“ 38-и калибър.

 

Хора от някогашното обкръжение на Алексей Петров споделят, че бившият съветник на ДАНС винаги ходел въоръжен с пистолет – навик, останал му от годините на командос в отряда на баретите във Враня. Трактора поне веднъж седмично тренирал уменията си да стреля с любимия си „Глок“ на стрелбището до басейна „Спартак“. Преди да бъде ликвидиран, някогашният командос оцеля в цели три атентата – допълнителен мотив да се придвижва въоръжен.

 

Любопитен детайл е, че Алексей Петров е бил въоръжен с пистолет по време на последната си планинска разходка на Витоша на 16 август т.г., когато наемен убиец го ликвидира пред очите на приятелката му Мирослава Михайлова, майка на един от синовете му, който не е официално признат.

 

Както е известно, наемникът е изчакал появата на Алексей Петров в района около Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „Бай Кръстю“, дебнейки го от заслон. Килърът е произвел първия изстрел с автомат „Калашников“, след което се е приближил и е пуснал още два куршума в главата, откъсвайки я от тялото му.

 

При първия изстрел рикоширал куршум е ранил рехабилитаторката Мирослава. Както се очакваше, МВР все още не е разкрила мафиотското убийство на Трактора, криминалистите дори не са съумели да установят по категоричен начин маршрута, по който се е оттеглил физическият екзекутор на Петров.

Смята се, че в поръчковото му убийство са участвали поне трима наемници, които са се подготвяли няколко седмици или дори месеци за екзекуцията, проучвайки внимателно обичайния маршрут при ежедневните планински разходки на мишената си.

Източник: Уикенд, crimesbg.com