Колкото и невероятно да ви звучи, в основата на шокиращото за електората сближаване между ДПС и евродепутатката Елена Йончева, стои не кой да е друг, а самата естрадна прима Лили Иванова

 

Както е известно, областната структура на партията издигна кандидатурата на вечната социалистка за Брюксел и остави със зяпнали уста както обикновените гласоподаватели, така и Корнелия Нинова. Йончева призна, че е получила покана лично от новия председател на партията Делян Пеевски, който потвърди и добави, че са се срещнали в началото на седмицата в парламента. Истината обаче е, че в основата на трансфера стои Лили Иванова!

 

На 6 март суперзвездата гостува в Брюксел, където изнесе концерт във „Флаже“ – център за култура до живописните езера на Иксел.

През цялото време Лили Иванова бе обгрижвана в Белгия от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючук. Острието на ДПС в Европа – Кючук, бе инициатор и организатор на прием в чест на Лиленце Пиленце. Именно там Илхан провел дълъг и напоителен разговор с Елена Йончева и се родила идеята за нейно участие в листата на партията му.

 

Журналистката на свой ред му обяснила надълго и нашироко за сблъсъка си с Корнелия Нинова, който ще я остави извън списъка на БСП за новите избори за евродепутати, разказват запознати. От доста време Йончева е един от основните критици на лидера на формацията и обвиняваше Нинова, че е твърде пасивна политически срещу ГЕРБ, както и че БСП не се възползва от гражданските протести срещу управляващите.

 

Според злите езици разривът бил по-личен и Елена се смразила с партийната си шефка, тъй като не я предпазила от делото, което НАП й заведе за пране на пари през 2018 г. Йончева окончателно загуби процеса тази седмица и ще олекне с 58 бона.

 

Експоловинката на Сергей Станишев успяла да убеди Илхан Кючук, че ще е полезна на ДПС в европарламента като разпознаваема фигура в Брюксел, и поела ангажимент да смекчи сериозно проруските си позиции и ще спазва либералната линия на Движението. Така под звуците на „Панаири“ и „Щурче“ се родила идеята Йончева да смени партийната си принадлежност, която вече е факт.

Тя ще бъде поставена под №5 в партийните листи на ДПС за Брюксел, а водач ще е Делян Пеевски. Почти сигурно е обаче, че той няма да замине за Брюксел и ще отстъпи мястото си на следващия в листата.

Източник: Уикенд