В немилост пред ръководените от Москва русофилски структури в страната е изпаднал лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин.

Това може да има изключително тежки последствия за него, защото Москва може да освети освен достъпа до нелегалните кремълски парични потоци и редица нелицеприятни факти от миналото му. Казано с други думи неподчинението му може да му излезе доста скъпо.

Най-голямата бомба, която предстои да бъде взривена несъмнено ще е разкритието, че във вените на Костя Копейкин тече циганска кръв.

Според запознати разривът между „Възраждане“ и русофилите е настъпил преди няколко седмици. 
Причината за това далеч не е идеологическа, а става въпрос за тривиалния спор кой да бъде водач на „четата“. 

Хората, които познават отблизо Костя Копейкин го описват като изключително невротичен, полуистеричен нарцисист, непонасящ мнение, различно от неговото.
В момента, в който Копейкин приеме някого като конкурент, го изритва или пък отсрещният си тръгва сам, опознавайки добре личността на вожда.

При все, че е скъсал с русофилите заради амбициите си да бъде вожд, Костадинов в никакъв случая не се е отказал от идеята си да извади страната ни от ЕС и да ни съюзи с Русия, още повече предвид факта, че за феновете му дружбата с нея е като слънцето и водата за всяко живо същество.

Въпреки мнението на социолозите, че няма как „Възраждане“ да е първа политическа сила, явявайки се сама на изборите, Копейкин е категоричен, че ще се случи точно така. Според социолозите в най-добрия случай Копейкин би могъл да удвои резултата си до 10%, но както се досещате дори това не му достига, за да е първа политическа сила. 

Именно това е и причината, поради която още преди месец са били спуснати указания на тукашните фенове за създаването на общ русофилски фронт за предстоящия вот. 
Оказва се обаче, че при очакваните резултати на БСП опитите на Русия да превърнат страната ни в свой троянски кон биха могли да пожънат успех. 

Оказва се обаче, че се явява проблем там, където Русия най-малко очаква и прът в колелата й слага именно Костадинов и по-скоро неговото его. Той категорично отказва да дели славата с останалите партийни лидери. На подканите на Москва за коалиция Копейкин отговарял, че останалите предложени му партии не струват нищо и няма смисъл да сключва съюз с тях. В този ред на мисли той бил категоричен, че е достатъчно само да подкрепят „Възраждане“, без да бъдат създавани коалиции

Отказът на Костя Копейкин да изпълни нарежданията на Кремъл бива приет на нож от там. Твърди се, че указанията за коалиция са предадени от дясната ръка на Костадинов – Пламен Пасков – един от ключовите хора, разпределящи рублите от Кремъл. Припомняме, че преди „Възраждане“, той бе част от „Атака“.

След залеза на Волен Сидеров, ветеринарят-милионер прехвърли финансовата си подкрепа към новата надежда на Кремъл – Костя Копейкин. 
Междувременно запознати издават, че Пламен Пасков е един от т. нар. „назначени бизнесмени“ като целта е с подкрепата на руските власти да му бъде осигурено законно забогатяване чрез някакъв вид бизнес. След това легално изкараните средства без проблем могат да бъдат насочени за каузите, работещи за Кремъл. Оказва се обаче, че подобни агенти за влияние у нас има доста, не са един-двама.

Малко след неуспешната среща с Костадин Костадинов, на която му предава волята на Москва за общ русофилски фронт, Пасков бързо зарязва „Възраждане“. Видният русофил изведнъж оттегли подкрепата си за Копейкин, заявявайки, че вече не го припознава като човек, борещ се за вечната българо-руска дружба.

На свой ред Копейкин му отвърна като го изхвърли от партийните листи, а Пасков пък се появи в коалиция „Справедлива България“.
Интересен факт е, че в коалицията участва и партия на Политическо движение „Социалдемократи“, която на предходните избори бе мандатоносител на ПП. 

След оттеглянето на Пасков, Копейкин бе обявен за предател и бе припомнено за всички скандали около личността му в миналото. Твърди се, че с наближаването на изборите пропагандата срещу Костя Копейкин ще се засили още повече. Русофили издават, че тепърва ще се вадят страшни компромати срещу него, включително и този, че е с цигански произход.     

Бивш активист на „Възраждане“ се хвали открито, че разполага с документ, издаващ, че един от родителите на Костя Копейкин е циганин от плевенските села. Въпрос на време е този документ да стане публично достояние.
Източник: Уикенд
 

Кремъл изважда на показ истината за циганския произход на Костя Копейкин