Като наследница на славен и заможен столичен род, Богдана Карадочева излъчва класа и аристократичност. Тя е от хората, уважаващи традициите и тачещи християнските празници, особено Великден и Рождество, които са най-светлите в годината.

 

Категорична е, че важни са уютът и светлината в душите. На празниците ще си е у дома с хората, които обича. Определя Коледа като нейния празник. Доставя й истинско удоволствие да приготвя ястия за празничната трапеза. Твърди, че всяка коледа е незабравима, защото тогава стават чудеса. Смята, че най-важно е на празника да си с хората, които обичаш.

 

Кралицата на шансона Богдана Карадочева: Какви са тези печени наденици пред храма м дни на коледен пост?

Всеки ден се моли за здраве и не спира да благодари на Бог. Надява се да й даде още дни, за да направи нови песни, но никога не крои дългосрочни планове.

Категорично НЕ одобрява празничната украса на столицата. Подчертава, че около Коледа целият свят блести, но тук не е така.

 

Недоумява и как е възможно по време на коледни пости покрай храма Св. Александър Невски да се продават наденици и да мирише на печено месо. Обича да пости, защото постите пречистват душата и тялото, но от няколко години насам не може да го спазва много стриктно, тъй като се страхува да не си навлече някоя беля.

 

Обожава полупразната София в празничните дни – спокойна и ненатоварена, а през останалото време я определя като ужасна. Обожава София, но пренаселеният град не е нейният.

Източник: Уикенд