Еми Стамболова несъмнено е сред легендарните изпълнители в родния поп фолк. В началото на 90-те години нейните песни са истински хитове във фолк класациите и по заведенията. Тя дори няма навършени 20 години, когато става звезда, а песента й „Птица бяла“ се превръща в нейна визитна картичка.

 

Макар да е завършила Икономическия техникум в Свищов, няма и ден трудов стаж като икономист, в полза на музикалната й кариера разбира се. Споделя обаче, че любимата й „професия“ е тази на майка. Освен това определя себе си като многофункционална – съпруга, родител, приятел, душеприказчик и не на последно място – музикант.

 

След близо 13-годишна пауза миналата година записала нова песен и е много щастлива от този факт, дори вече я изпълнява по участия. През това време не се е крила от публиката си, но медиите спрели да я търсят, може би защото винаги казва нещата в прав текст. В житейски план преживяла доста неща – тежък развод, след който срещнала съпруга си Халид, с когото са заедно вече 15 години, забременяла, родила и се отдала на отглеждането на детето, но и работила по малко. Загубила баща си само седмица преди появата на дъщеря й на бял свят. Не знаела къде се намира, чувствала се като в омагьосан кръг.

 

Кралицата на фолк баладите Еми Стамболова: Преживях тежък развод, след което и двата ми телефона замлъкнаха

Макар баладата й да била готова още преди 8 години, се появила едва през миналата година – сякаш си е чакала да й дойде времето. Малкото останали й приятели й казвали, че трябва да се събуди и да напомни за себе си. Халид, който е с 13 години по-малък от нея по онова време бил на 22, а тя на 35. Напуснала жилището и се разделила със съпруга си, а след това научила, че е бременна. Халид обаче въпреки крехката си възраст я уверил, че е готов за бъде баща и й дал нужното спокойствие.

 

Девет месеца след раждането започнала отново да пее по заведения и тогава била застигната от поредното разочарование – колеги, на които помагала й обърнали гръб. Имало и такива, които не вдигали телефоните си при позвъняване от нейна страна. Тогава си дала сметка, че когато не си удобен, не си и търсен. Сред първите подали й ръка, бил Сашо Роман.

 

От 13 години живеят три поколения под един покрив – родителите на съпруга й, те двамата и двете им дъщери, но пък се разбират страхотно, защото в дома им има правила – всяка събота и неделя се събират заедно на обяд, на вечеря, говорят си, смеят се… Не крие, че е изключително щастлива с голямото си и задружно семейство.

 

В детството си мечтаела да следва право и ако някой по онова време й бе направил дори намек, че ще стане певица, щяла да му се изсмее. Хонорарът от първото й участие като певица се равнявал на заплатата на двамата й родители за месец. С него си купила гримове и дрехи. С напредването на времето работата потръгнала и купила апартамент на родителите си и го обзавела.

Източник: Уикенд