Изглежда, че фолкдивата Галена се готви за втора победа като треньор в „Гласът на България“ от общо две участия в шоуто до момента.

 

След Петя Панева, която спечели приза миналата година като част от отбора на фолк звездата, сега на ход е ромката Соня Михайлова, която на свой ред я избра за треньор. 24-годишното момиче от с. Брежани впечатли зрителите и журито още на кастингите на тъмно, когато изпя „Излел е Дельо хайдутин“. Оттогава трупа все повече фенове.

 

Тя впечатлява не само с глас, а и с характер – става майка още преди 4 години, но намира сили да съчетава учението в университета с отглеждането на детето. В гимназията тя е учила народно пеене като същевременно е работила като певица по заведенията, за да може да подпомага семейния бюджет.

 

Преди години в интервю споделя, че попфолк жанрът я отблъсква с облеклото на изпълнителките, което определя като твърде разголено. Цялата й биография до момента може да послужи като пример за останалите момичета от ромски произход. Това е и една от причините, че именно Соня ще получи огромна подкрепа на финала в неделя.

 

Зрителите масово споделят възхищението си от нея – не само харесват гласа й, а и скромното й поведение. Масовото мнение гласи, че именно тя е най-талантливата в шоуто този сезон. Единствената, доближаваща се до одобрението, което Соня Михайлова получава е 18-гтодишната Жаклин Таракчи от отбора на Дара. Тя е най-силната й конкурентка за победата.

 

Макар Жаклин да прави истински фурор в момента в „Гласът на България“ споделя, че иска да учи психология, а не музика. Надява се, че някой ден ще създава изкуство, което ще лекува душите на хората.

 

Двете дами са следвани плътно от Калоян Николов, когото всички обявиха за българския Джейсън Момоа. Той е от отбора на Любо Киров. Той се явява за втори път в шоуто, но предишния път тогавашната му треньорка Михаела Филева го отряза на крачка от големите концерти.

 

Другите трима, които също имат шансове да са финалисти, ако успеят да подберат правилните песни, са Александър Петров от отбора на Галена, Десислава Латинова от отбора на Иван Лечев и Виктор Стамболов от отбора на Любо Киров. Дни преди финала обаче Соня, Жаклин и Калоян изглеждат с далеч по-добри възможности за победа.

Източник: Уикенд

Кой ще грабне победата в „Гласът на България“?