Властелинът на подземна София Златомир Иванов – Златко Баретата, очевидно е наясно с максимата, че това, което не се купува с пари, се купува с много пари, имайки предвид факта, че е успял да се домогне до протекцията на висш магистрат срещу „такса обслужване“ от 500 000 лв.

 

В магистратските среди упорито се носи мълвата, че Златко Баретата е успял да привлече в отбора си съдия с огромно влияние. Задачата му е да бламира всеки опит за изправяне пред съда на бившия антимафиот.

 

Кой е висшият магистрат, облажил се с 500 бона за чадър над Златко Баретата?

Непосилната на пръв поглед услуга се превърнала в негласна сделка, благодарение на половин млн. лв. (според мълвата това е годишна такса).

Различните източници спрягат различни магистрати. Тепърва ще стане ясно кой точно е изкушилият се съдия.

 

Вероятно именно заради протекциите от Темида, името на Златко Баретата през последните години бе покрито доста успешно и изчезна от криминалната хроника.

„Потапянето“ на боса започва още преди десетилетие – 29.01.2013 г., когато неизвестни до момента килъри гръмнаха боса на стълбите пред Съдебната палата в София. Десетки софиянци станаха преки свидетели на екшъна.

 

В момента, в който Златко Баретата бе повален от куршум на стълбите на Съдебната палата, отиваше на заседание по делото „Фирмата“ в Софийския апелативен съд. Минути след стрелбата помещението, откъдето бяха изстреляни куршумите срещу биг боса, бе опожарено, за да се заличат всички следи. Макар Баретата да се възстанови, и до днес ходи с бастун, а стрелецът остава неизвестен.

 

Над 200 млн. евро къта Златко Баретата след челния си сблъсък с КПКОНПИ. Огромното богатство, изкарано от търговия с дрога от боса, отдавна е изнесено в чужбина по сметки на офшорни фирми на името на подставени лица, което ги прави недостъпни за властите.

Източник: Уикенд