Изминалата 2023 година, водещият на „По света и у нас“ по БНТ Косьо Филипов, изпратил със смесени емоции, след като погребал баща си, а на следващия ден изпратил дъщеря си Елия абитуриентка. Журналистът споделя с мъка, че баща му не доживял да види внучка си с красивата й бяла рокля.

 

Родителят на Филипов издъхнал изненадващо в съня си, а загубата му била шок за цялото семейство. Часове по-късно журналистът трябвало да води събитието „Златното перо“, затова не му останало време да се отдаде на емоциите си. След това изпратил дъщеря си на бала, заедно с бившата си съпруга Божана Филипова, с която се разведоха през 2008 г., но запазиха приятелски отношения.

 

Косьо Филипов стартира тв кариерата си в телевизия „Евроком – Пловдив“, където се запознава и със съпругата си Божана. Съпрузите се преместили да живеят в София, за да работят в Нова тв. Дълго време Божана съобщаваше прогнозата за времето, а Косьо бе водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“. След това и двамата се преместиха в ТВ 7. По това време Филипов започна да пише и стихове.

 

Макар поезията и журналистиката да му носят радост, той признава, че най-голямата му радост в този живот, безспорно е дъщеря му Елия, която на 6 май ще навърши 20 години. Тя е избрала да се посвети на английската филология и разбира се получила пълната подкрепа на родителите си. Освен, че е изключително старателна студентка, Елия вече работи и е самостоятелна. За бала й миналата година, новинарят, който по принцип цени парите, не се поколебал да й подари първия й автомобил, за който спестявал в продължение на две години.

Източник: Уикенд