Мая Манолова, бившият омбудсман и ексдепутат, изрази тъгата от загубата на кучето си Арчи. То не си е отишло от естествена смърт, а някой злодей е отговорен за това като го е отровил. Това се случило в село Рударци, разположено до Перник, а неизвестният изверг е тровел месеци наред четириногите в района.

Мая Манолова и съпругът й Ангел Найденов имат красива къща с голям двор в селото.

В публикация в социална мрежа от неделя, Манолова сподели: "Арчи вече не е с нас. Той беше отровен, както и другите кучета и котки от улицата. Изродът е разпръсквал отрова дори в дворовете на нашите къщи! Подали сме сигнал в полицията и преглеждаме записите от камерите за наблюдение. Убиецът ще понесе последствията!"

КОШМАР: Отровиха кучето на Мая Манолова

Тя заплаши да се застъпи за промяна в законодателството и ефективното функциониране на зоополицията в страната, с цел да се спре масовото отравяне на животни. За този проблем е сигнализирано от гражданите от много месеци насам.

Също така, става ясно, че в Рударци действат няколко групи мразещи животните, които проявяват. Съседка на Найденови разказа, че и нейното куче, Ронда, било отровено само преди няколко месеца на съседна улица до дома на Манолова. Вероятно е използван антифриз за отровата...

Хората в селото са потресени от жестокостта на убийците.

Източник: lupa.bg