Депутати от БСП констатират със съжаление детронираната си лидерка Корнелия Нинова, че любовта й с Калоян Методиев й изяла главата и тръгнала рязко надолу, откакто хлътнала по него. Припомняме, че от довчерашните сковани от страх от силното й влияние, не е останала и следа. След като оставката й бе приета от съпартийците й на „Позитано“ 20, днес дори най-верните й хора не се застъпват за нея.

 

Партийците твърдят, че именно Калоян Методиев е причината за грешните й ходове. Някогашният младежки лидер в СДС бързо се пребоядиса и първо попадна в екипа на президента Румен Радев като съветник, но бе изгонен от държавния глава, след което потърси убежище в БСП.

Публична тайна е, че Корнелия Нинова отдавна си паднала по него, нищо, че е със 7 години по-млад от нея, а тя е и омъжена. Така започва и стремглавото му издигане в партията – той прави стратегиите за изборите, които очевидно не доведоха БСП до нищо хубаво, а дори напротив – до банкрут. Избирателите им от 900 000 се стопиха на 150 000, при това само в рамките на няколко години.

 

„Калоян й влезе под кожата и много бързо двамата станаха особено близки. Всички говорят, че са любовници – в началото се стараеха да опровергават това, но вече дори не се крият“, разкрива депутат от БСП.

Сред съпартийците на Нинова дори се носи мълвата, че тя вече живее с Методиев в имение в един от елитните столични квартали. Потвърждение на този слух няма, но така или иначе Корнелия все по-рядко е засичана в семейния си апартамент.

За сметка на това се появяват и снимки с кучето на Методиев от жилище, което той очевидно ползва.

 

Чашата прелива, когато Методиев бива набутан за депутат в 50-ия парламент, след като му било дадено избираемо място за сметка на ключови лица от БСП, които били изместени на по-задни позиции. 

Хората от „Позитано“ 20 издават, че именно това консолидира враговете, и довчерашните приближени на Нинова и те решават, че трябва да си ходи. За да е пълно унижението, любимият й Калоян Методиев дори не е приет в парламентарната група на левицата и трябваше да се закълне като независим депутат. Мълвата носи, че той вече е бил спазарен да даде гласа си за бъдещото правителство на малцинството, което Борисов смята да предложи.

Източник: Уикенд