Тазгодишният концерт за Нова година в центъра на София ще е чиста проба отбиване на номера. 

Традиционното шоу се завръща след двугодишна пауза заради пандемията. За съжаление обаче вместо пищно и зрелищно, както софиянци са свикнали, този път шоуто ще е само за отбиване на номера. В този ред на мисли ще е далеч по-подходящо за постната трапеза на Бъдни вечер. 

Само четири ще са популярните лица в предстоящото шоу на 31 декември срещу 1 януари – инструменталистите от „Обичайните заподозрени“. Всички останали ще са от миманса и най-вероятно ще пеят без пари в името на триминутната слава по телевизията. 

За пръв път в историята тазгодишното шоу в центъра на София няма да бъде излъчвано по БНТ, а по bTV. Не е ясно каква сума ще прибере частната медия, но изпълнителите, които ще излязат на сцената вероятно са познати само на аудиторията й, а някои от тях дори и на по-малка група хора. Основната част от участниците тази година ще са от шоуто „Гласът на България“.

Именно те ще се изявяват заедно с „Обичайните заподозрени“ – Иван Лечев, Стоян Янкулов – Стунджи, Веселин Веселинов – Еко и Мирослав Иванов. В програмата не се споменава дори името на Стефан Вълдобрев, който в действителност е основният магнит за привличане на публиката и играе ролята на фронтмен във формацията. 

Той съобщил, че се е контузил по време на снимки преди броени дни, но далеч не това е причината за отсъствието му, предвид, че навръх имения си ден ще пее с колегите си в столичен клуб, а на 1 януари има планирана изява във Варна. 

По всяка вероятност причината Вълдобрев да не пее заедно с „Обичайните заподозрени“ в новогодишния концерт в центъра на София, са пари, предвид факта, че звездата прибира наистина звездни хонорари. 
Ако обаче зрителите на bTV не са фенове на „Гласът на България“ едва ли ще бъдат заинтригувани от концерта. 

Фолклорен ансамбъл „Горна баня“ към Народно читалище „Пробуда – 1926“ пък са още по-непознати. Те ще трябва да поведат публиката на площада в празнично хоро. 
Програмата ще бъде открита и закрита от DJ DIMMY, който и да е той. Водещи ще са Натали Трифонова и Николаос Цитиридис. 
Източник: Уикенд 
 

Концертът за Нова година – пълна бутафория