Предколедната шопинг треска за подаръци и празнична украса е в разгара си и народът се тълпи пред магазините за играчки и сувенири от ранни зори до късно вечер. Разбира се търговците са се постарали да отрупат витрините с всевъзможни примамливи фигурки и лъскави аксесоари, привличащи окото на купувачите от раз.

 

Всички тези коледни джунджурийси да на достатъчно ниска цена, че да се изкушите да купите много от тях, но на касата сметката набъбва драстично и се чудите откъде ви е дошло. Можете да накупите всевъзможни лъскави аксесоари за елхата и дома на цена между 3 и 5 лв.

Топките са на цена между 2 и 5, но големите може и да надхвърлят 5 лв. Сетове с около 40-50 топки пък можете да купите на цена около 30 лв., като вътре има разнообразие от цветове. 

 

Коледни джунджурийки огънаха щандовете на магазините

Тази година особено актуални са топките с лед светлини, чиято цена обаче е двойно по-висока от тази на обикновените украси. Голямо е и разнообразието от венчета, а цената им в зависимост от размера варира между 6 и 10 лв.

 

Огромно е и разнообразието от декоративни свещи с аромат на канела, ванилия, ябълка или пък боров аромат, но не са от най-евтините – по-хубавите са на цена около 12 лв., но пък са дълготрайни. Произведените от естествени материали, са най-скъпи – започват от 30 лв.

 

С различни фигурки за създаване на настроение можете да се сдобиете на цена между 6 и 12 лв.

Разбира се предлага се и любимият на децата Дядо Коледа, както и лосове с различни разноцветни дрешки. По-миниатюрните фигурки на белобрадия старец са на цена около 20-тина лева, а тези с височина около метър, достигат до 80 лв.

 

Разбира се най-търсени по празниците са евтините джунджурийки, но внимавайте накрая да не се озовете със солена сметка на касата, тъй като добавяйки неусетно в кошницата повечко неща с идеята, че е евтино, сметката набъбва сериозно.

Източник: Уикенд